Grote techbedrijven beloven ‘verantwoord’ om te gaan met AI

AI-bedrijven bespreken het waarborgen van veilig gebruik van AI.

Veertien van de grootste AI-bedrijven ter wereld hebben gezamenlijk beloofd ‘verantwoord’ om te zullen gaan met kunstmatige intelligentie. Zij deden dat op een tweedaagse topconferentie in Seoul waar de veiligheid van de ontwikkelingen op het gebied van AI centraal stond.

Bijeenkomst AI-bedrijven in Seoul

Tot de bedrijven behoren de Zuid-Koreaanse techconcerns Samsung en Naver en de Amerikaanse bedrijven Google en IBM. Topfunctionarissen van AI-bedrijven zoals OpenAI en Google DeepMind kwamen in Seoul bijeen om manieren te vinden om een veilig gebruik van kunstmatige intelligentie te waarborgen. Zo beloofden ze voortaan hun zorgen te delen als risico’s van de nieuwe technologie te groot worden geacht en samen na te denken over maatregelen om zulke situaties te voorkomen.

De waardeketen is zo sterk als de zwakste schakel. Hoe reageert jouw bedrijf op onzekerheid? Ontdek het in de rondetafelsessie ‘Hoe sterk is jouw waardeketen?’ tijdens CFO Day 2024 op 30 mei. Verken strategieën om risico’s te beheersen en je voor te bereiden op onverwachte gebeurtenissen. Meld je nu aan voor CFO Day en bezoek de sessie.

Vrees voor misbruik

Gevreesd wordt dat kunstmatige intelligentie op allerlei manieren misbruikt kan worden, bijvoorbeeld door het manipuleren van kiezers door middel van nepnieuws of ‘deepfake’ foto’s en video’s van politici. (ANP)


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Gerelateerde artikelen