Groene printer van Xerox

Xerox komt met een nieuwe generatie printers (ColorQubes) die groener, energiezuiniger en beter voor de gezondheid zijn. De nieuwe printers zijn gebaseerd op de technologie van 'vaste inkt' in plaats van de gebruikelijke cartridges.

Deze vaste inkt is een wasachtige substantie die wordt gesmolten voor gebruik. Volgens Xerox moet het gebruik van de nieuwe machine resulteren in 90 procent minder afval en tot 62 procent lagere kosten voor de gebruiker.

Xerox stelt dat de ColorCube als voordeel heeft dat er geen cartridges zijn om leeg te maken, weg te gooien of te recyclen. Het hele blok ‘vaste inkt’ is na gebruik op. De verpakking waarin de inkt wordt geleverd is van gerecycled verpakkingsmateriaal en de doos waar de blokken inkt in zitten, wordt voor 45 procent gerecycled.

Ook het binnenmilieu in het kantoor vaart er wel bij, aangezien er bij het printen geen stof of ozon vrijkomt. Het inktblok geeft in tegenstelling tot cartridges niet af. Het energieverbruik van de ColorCube ligt volgens de specificaties van Xerox tijdens het printen en in de stand-bystand lager dan van een laserprinter.

In de slaapstand verbruikt de ColorCube iets meer energie. Je kunt het apparaat altijd aan laten staan. Er is software ingebouwd die de patronen van de gebruikers leert kennen en bijvoorbeeld op vrijdagmiddag om 18.00 uur in de slaapstand schakelt om op maandagochtend weer op tijd aan te gaan.

Gerelateerde artikelen