Groeifinanciering voor visverwerker Profish

Investeringsfonds Heuvelrug heeft door middel van een vermogensversterking van enkele miljoenen euro's een aandelenbelang genomen in visverwerker Profish uit Twello.

Profish is met een omzet van meer dan  100 miljoen euro en ruim 400 medewerkers een van de grote spelers op de markt van voorverpakte vis en visspecialiteiten.  Het bedrijf levert al 20 jaar haar innovatieve producten aan de retail in binnen- en buitenland. Profish voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen die wereldwijd aan bedrijven in de voedingsindustrie worden gesteld. 

De afgelopen jaren heeft Profish zowel  in Nederland als in Duitsland een zeer snelle groei doorgemaakt.  De vermogensversterking is met name bedoeld om de onderneming  in staat te stellen deze groei ook naar de toekomst toe te continueren. 

Op verzoek van oprichter Frank Schreur is de dagelijkse leiding van het bedrijf overgedragen aan Ed Nijgh, voormalig CEO van het Zwitserse voedingsbedrijf Fredag, onderdeel van het beursgenoteerde Orior.  Dit geeft de heer Schreur de mogelijkheid om zich binnen Profish volledig te richten op het onderhouden en verder uitbreiden van de  commerciële contacten alsmede op productontwikkeling.

Heuvelrug is een investeringsmaatschappij uit Maarsbergen waarin meerdere informal investors , waaronder Frederik van Beuningen, zijn verenigd. Heuvelrug richt zich onder meer  op middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar groeifinanciering.

Gerelateerde artikelen