Groei transport daalt

Transportsector zet meer om, maar groeit minder dan de inflatie.

De transportsector heeft in het derde kwartaal van 2019 weliswaar 1,7 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar geleden, maar dat is niet voor inflatie gecorrigeerd. De omzettoename zwakte de laatste drie kwartalen ook al af. In de dienstverlening voor het vervoer over land steeg de omzet het meest ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldt het CBS vandaag op basis van recente kwartaalcijfers.

Het vervoer over de weg liet de grootste omzettoename zien. In het bus-, tram- en metrovervoer was de omzettoename met 7,1 procent het grootst. In de grootste bedrijfstak, het goederenwegvervoer, steeg de omzet met 4,6 procent. Voor vervoer door de lucht steeg de omzet met 2,6 procent.In het vervoer over water daalde de omzet echter, zowel in de zeevaart, met 2,5 procent, als de binnenvaart, met 10,3 procent. Door lage waterstanden ontving de binnenvaart vorig jaar laagwatertoeslag bij hogere prijzen, dit jaar echter waren de waterstanden normaal.

AI technologie is spannend en de mogelijkheden zijn oneindig. Hoe kan je succesvol investeren in AI? Kijk op 18 september naar het vijfde Angel Café. Let op: de livestream is niet meer openbaar, dus meld je aan en ontvang de kijklink gratis in je inbox.

Meld je nu gratis aan

(bron: CBS)

Gerelateerde artikelen