Genomineerden Credit Management Award 2016 bekend

Op donderdag 7 april aanstaande wordt het Jaarcongres Credit Management gehouden op De Landgoederij te Bunnik.

Een belangrijk onderdeel is de strijd om de Credit Management Award 2016, waarvoor de drie definitief genomineerden nu bekend zijn. De genomineerden hebben allemaal het credit management binnen hun organisaties verder geprofessionaliseerd en daarbij toonaangevende verbeterprojecten gerealiseerd. Dit zijn de genomineerden: 
• Casper Sonnega, Head of Collections Business Unit Benelux bij Santander Consumer Finance
• Geert-Jan Van Haastrecht, Credit manager Europe and Russia CIS bij Cisco
• Martijn Schijvens, Credit & Receivables Management bij Lely Services BV
Op dinsdag 22 maart vond de jurymeeting plaats om te bepalen wie op 7 april met de felbegeerde award naar huis zal gaan. De jury bestaat uit:
• Richard van Sintmaartensdijk (GBS Accounts Receivable & Credit Manager Region Central bij SCA Hygiene Products en winnaar 2015)
• Marco van Katwijk (Manager Tone of Voice Betalen Essent en winnaar 2014)
• Wilma Arends (Manager Treasury and Credit Risk bij Molex en winnaar  2011)
• Simon Ampts (‎Head of Supplier Finance at Asset Based Finance bij Rabobank)
• Jordan van Vilsteren (oud CFO Ricoh)
De jury besteedde aandacht aan een aantal zaken. In de eerste plaats of de genomineerden behalve hun eigen afdeling ook oog hebben voor wat er in de buitenwereld gebeurt en wat de impact daarvan is op hun organisatie. Ook keek de jury naar de vernieuwing die de credit managers binnen hun organisaties hebben bewerkstelligd en in hoeverre zij daar anderen in hebben meegekregen. “Een goed credit manager kijkt verder dan zijn eigen afdeling en taakgebied, maar neemt de hele interne organisatie en zelfs de keten mee waarbinnen hij/zij opereert”, aldus jurylid Marco van Katwijk. 
Het Jaarcongres Credit Management 2016 kent een exclusieve opzet met een aantal inspirerende rondetafelsessies en een keynote speech van Ad Scheepbouwer (vml. CEO KPN). De dag wordt afgesloten met het Credit Management Diner. Tijdens dit diner wordt de winnaar van de Credit Management Award 2016 bekend gemaakt. 
Lees meer over het Jaarcongres Credit Management 2015 op Creditman.nl.

Gerelateerde artikelen