Genomineerde Categorie AMX/ASCX: Ric van der Woude, CFO Beter Bed Holding N.V.

Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal ongeveer 960 winkels, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland), Matratzen Concord (actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenReus, Dormaël en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland).

Verder is Beter Bed Holding via dochterbedrijf DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België, Duitsland en in Spanje. Beter Bed Holding behaalde in 2007 een netto-omzet van 351 miljoen euro en is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX).

What leads high performance?
High performance is alleen te bereiken door hard te werken. De financiële functie draagt bij aan de prestaties van de onderneming doordat ze transparantie afdwingt. Zeker in een retailbedrijf is het van levensbelang dat alle stuurvariabelen betrouwbaar en tijdig worden gerapporteerd, zodat er snel op de essentiële punten kan worden bijgestuurd.

Het belang van die stuurvariabelen is eigenlijk alleen te bepalen als er ook in de financiële functie gevoel voor de business bestaat. Alleen als je weet wat de belangrijkste drivers voor de business zijn, kun je meedenken over het verbeteren van de gerapporteerde stuurvariabelen.

Voor de veiling
Ric van der Woude, CFO Beter Bed stelt twee éénpersoons-M Line matrassen naar keuze, beschikbaar. De opbrengst gaat naar Stichting Woonvorm Gehandicapten Oberon. Die beheert een kleinschalig woonproject in Bussum voor begeleid zelfstandig wonen, bedoeld voor negen volwassenen met een lichte verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Geboortejaar: 1959
Opleiding: doctoraal bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam; afgestudeerd november 1983
Loopbaan: In 1984 loopbaan gestart bij Esso Benelux. In 1990 in dienst getreden bij C&A Nederland en daar verschillende functies op financieel en administratief vlak vervuld. In 1998 benoemd tot CFO van European Specialty Stores, een holding waarin de kleinere retailvennootschappen van de familie Brenninkmeijer waren ondergebracht. Sinds januari 2002 in dienst van Beter Bed Holding N.V. Vanaf mei 2004 ook als statutair directeur.
Omzet: 351 miljoen euro
Aantal medewerkers: 2.075 (fte)

Gerelateerde artikelen