Genomineerde Categorie AMX/ASCX: Huub van Rozendaal, CFO Sligro

In Sligro Food Group zijn foodretail- en foodservicebedrijven actief die zich direct en indirect richten op de totale Nederlandse markt van de etende en drinkende mens.

Dit geschiedt volgens een multi-channelstrategie met verschillende verkoopen distributievormen (zelfbediening en bezorging) en via verschillende distributiekanalen (detailhandel en groothandel).

Het bedrijf streeft ernaar een constant en beheerst groei ende kwaliteitsonderneming te zijn in alle activiteiten en voor alle stakeholders.

Er wordt een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei beoogd van circa 10 procent, waarvan circa 4 procent autonoom en circa 6 procent door acquisities, en een daarmee tenminste vergelijkbare groei van de nettowinst.

What leads to high performance?
Sligro Food Group is een ambitieuze onderneming, die de lat hoog legt voor zichzelf. Niet alleen voor de financiële resultaten – Sligro wil een kwaliteitsonderneming zijn voor alle stakeholders.

“Wij streven naar high performance door intern in competitieverband te spelen voor de beste supermarkt, de beste foodservicelocatie, het beste distributiecentrum en de beste hoofdkantoorafdeling. Die competitie wordt continu gevolgd door tussenstanden en beloond met kwartaal- en jaarprijzen.

Wij meten de voortgang met alledaagse criteria, die iedere medewerker kan begrijpen. Dat leidt in onze ondernemende bedrijfscultuur tot een hoge prestatiedrang en tot innovatief vermogen. Met tevredenheid haal je geen Olympische medailles.

Vanuit die achtergrond zijn wij een van de meest winstgevende foodservicebedrijven ter wereld geworden. Dat neemt niet weg dat wij nog steeds bruisen van de verbeteringsideeën.”

Voor de veiling
Na het gebleken succes van de afgelopen jaren organiseert Sligro Food Group opnieuw een culinaire avond voor een CFO en zijn team (max. 10 personen). Een culinair adviseur (meesterkok) en een vinoloog zullen de avond verzorgen en de deelnemers laten zien wat te doen om ook thuis een culinaire topprestatie neer te zetten. De opbrengst is bestemd voor het Liliane Fonds.

Geboortejaar: 1956
Opleiding: registeraccountant
Loopbaan: Van 1975 tot 1986 assistent-accountant tot senior-accountant bij respectievelijk Ernst & Young en KPMG; van 1986 tot 1991 adjunctdirecteur financieel-economische zaken bij de Nederlandse defensieactiviteiten van Rheinmetall AG; van 1991 tot heden CFO Sligro Food Group
Omzet: 2.066 miljoen euro
Medewerkers: ruim 5.000 (fte)

Gerelateerde artikelen