Genomineerde Categorie AMX/ASCX: Boudewijn Gerner, CFO Imtech

Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oost-Europa, de UK, Ierland en Spanje, en in de mondiale maritieme markt.

In totaal bedient Imtech 14.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit.

What leads to high performance?
Sinds zijn ontstaan in 1993 heeft Imtech strategisch ingezet op groei en een hoge winstgevendheid. Daar is de technische dienstverlener jaar na jaar in geslaagd door zich in de eerste plaats te concentreren op een sterke autonome groei in bestaande geografische en technologische thuismarkten, door ten tweede in de gekozen Europese thuislanden minimaal een top-driepositie te bereiken en door tot besluit hightech diensten in de deels internationale markt van ICT, mobility en marine over te nemen.

Op een groot aantal punten werd in 2007 vooruitgang geboekt. Op de markten van energie, milieu en water werd mede door intensievere interne samenwerking en uitwisseling van kennis hoge autonome groei gerealiseerd. Dat geldt ook voor markten als de zorg en integrale veiligheid. Autonoom en door overnames groeide Imtech ook op de Europese ICT-markt, waar het de samenwerkingsrelaties met IBM en Microsoft wist te versterken.

Door verschillende overnames op de Europese mobiliteitsmarkt en op de maritieme markt verstevigde Imtech zijn positie ook daar. Door al die ontwikkelingen samen is Imtech in Europa goed op weg om als technische dienstverlener ‘employer of choice’ te worden. Als CFO levert Gerner een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van die strategie.

Niet alleen zorgt hij voor een stringent financieel beleid, ook stuurt hij het acquisitieteam aan en is hij verantwoordelijk voor de financiering van acquisities, ziet hij toe op de autonome groei in de groeimarkten energie, milieu, mobiliteit, zorg en veiligheid en staat hij aan het hoofd van een internationaal procurementprogramma.

Voor de veiling
Imtech biedt een lunch aan in gezelschap van Imtech- CFO Boudewijn Gerner. De opbrengst gaat naar Share People. Een organisatie die samen met het Nederlandse bedrijfsleven duurzaam ondernemerschap ontwikkeld in ontwikkelingslanden.

Geboortejaar: 1951
Opleiding: rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen, aansluitend Master of Business Administration aan het INSEAD te Fontainebleau in Frankrijk
Loopbaan: Gerner was vanaf 1979 gedurende 9 jaar werkzaam in Rotterdam als Administration Manager bij de Amerikaanse containervervoerder Sea-Land Service Inc., en van 1986 tot 1997 als Managing Director Finance bij Fluor Daniel te Haarlem. Van 1997 tot zijn indiensttreding bij Imtech vervulde hij diverse managementfuncties voor Fluor Corporation te Californië (USA), van Vice President and Controller van de Energy & Chemicals Group tot President van de strategische businessunit TRS Staffing Solutions Inc. In 2002 werd Gerner benoemd tot lid van de raad van bestuur van Imtech N.V., waar hij sindsdien met name de financiële portefeuille beheert.
Omzet: opbrengsten in 2007 3,3 miljard
Medewerkers: ruim 18.000

Gerelateerde artikelen