Genomineerde Categorie AEX: Robert-Jan van de Kraats, CFO Randstad

Randstad en dochters houden zich bezig met uitzenden, recruitment, outsourcing van HR-processen, payrolling en overige HR-diensten in 20 landen. De strategie van het bedrijf is om door middel van standaardisatie van services en processen op basis van best practices sneller (autonoom) te groeien dan de markt.

De bijdrage van de CFO aan de uitvoering van de strategie is breed en diep. Hij vervult een voorname rol als navigator (zorgen voor heldere ambities, plannen, targets, analyses, benchmarking), hij is verantwoordelijke voor twee businessdivisies, heeft een belangrijke inbreng bij M&A’s, etc. Verder is een opportunity loss ook een loss, dus als CFO moet hij ook helpen gas te geven.

What leads to high performance?
Randstad heeft ambitieuze groeidoelstellingen en wil sneller groeien dan de markt: in 2007 is 14 procent groei behaald. De doelstellingen die in 2002 werden geformuleerd, zijn eerder bereikt dan verwacht (in 2006 in plaats van 2007).

Voor de veiling
Robert-Jan van de Kraats doneert namens Randstad (officiële partner van het Formule 1 AT&T Williams Team) twee Premium Grandstand Tickets voor de Formule 1. De tickets ter waarde van 700 euro bieden toegang tot overdekte luxe tribuneplaatsen tegenover de pitlane (start/finish). De opbrengst gaat naar VSO (Voluntary Services Overseas).

Geboortejaar: 1960
Opleiding: vwo, NIVRA
Loopbaan: Van de Kraats begon zijn carrière in 1979 bij Deloitte Dijker van Dien als accountant. In 1989, een jaar voor het afronden van zijn studie, ging hij aan de slag als directeur Finance en IT bij Grundfos in Nederland, onderdeel van een Deens technologiebedrijf. Vier jaar later, in 1993, aanvaardde hij bij de internationale kredietverzekeraar NCM de functie van directeur Finance en IT bij NCM International. Twee jaar later stapte hij over naar NCM Holding om voor de groep een grote reorganisatie te leiden, CFO te worden en vervolgens toe te reden tot de raad van bestuur met een brede portefeuille. In 2001 kwam hij als CFO en lid raad van bestuur in dienst bij Randstad Holding. Sinds 2006 is hij ook vicevoorzitter van de raad van bestuur.
Omzet: 9,2 miljard euro
Medewerkers: 17.000

Gerelateerde artikelen