Genomineerde Categorie AEX: Rob Frohn, CFO Akzo Nobel

Akzo Nobel staat voor hoogwaardige chemie en is na de overname van ICI in 2008 een van de grootste specialty chemicals-bedrijven ter wereld, genoteerd aan de AEX Euronext in Amsterdam.

De kans is groot dat iemand iedere dag van zijn leven producten van Akzo Nobel tegenkomt of gebruikt. Ze vinden hun weg in papier, roomijs, tandpasta, bakmiddelen, cosmetica, shampoo, plastic en glas en zijn onmisbaar in onze moderne samenleving.

Akzo Nobel is ook de grootste verfproducent ter wereld, met bekende merken als Flexa®, Sikkens®, International®, Crown® en Interpon®. Denk eens aan de volgende megaprojecten: het Millennium Wheel in Londen, La Scala in Milaan, de Oresund-brug tussen Denemarken en Zweden en het Stadium Australia in Sydney. Allemaal geverfd in de kleuren van Akzo Nobel.

What leads to high performance ?
Als een van de grootste specialty chemicalsbedrijven ter wereld wil Akzo Nobel een top performer worden in zijn eigen referentiegroep. Door zijn technologische kennis en sterke klantgerichtheid streeft het naar een meer dan gemiddelde groei, met name in ontwikkelde markten, en een bovengemiddeld rendement voor de aandeelhouders, met een solide balansstructuur.

Voor Akzo Nobel omvat high performance echter meer dan financiële prestaties. Ook op het gebied van verantwoord ondernemen streeft de onderneming naar een plaats onder de besten in de industrie. In 2007 was Akzo Nobel nummer 1 in de Dow Jones Sustainability Indexes.

“Uiteraard kunnen wij deze graad van high performance niet bereiken zonder onze eigen high performers. Onder het motto ‘Tomorrow’s Answers Today’ werken bij Akzo Nobel 60.000 mensen in 80 landen over de hele wereld hard om onze doelstellingen te verwezenlijken. Ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke stijl is daarvoor van essentieel belang.”

Voor de veiling
Rob Frohn stelt namens Akzo Nobel een lunch ter beschikking. Vier personen lunchen met de CFO op de 16de etage van het Atrium aan de Amsterdamse Zuidas. De bijeenkomst is inclusief een bezoek aan de collectie van de Akzo Nobel Art Foundation onder leiding van conservator Hester Alberdingk Thijm. De opbrengst gaat naar de Stichting KiKa (Kinderenkankervrij) in Amstelveen.

Geboortejaar: 1960
Opleiding: bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen, afgestudeerd in 1984
Loopbaan: werkzaam bij Akzo Nobel sinds 1984 in diverse financiële en managementfuncties in Nederland, Amerika, Duitsland en Zweden. In 2004 benoemd tot lid van de raad van bestuur als chief financial officer. Per 1 mei 2008 binnen de RvB verantwoordelijk voor Specialty Chemicals, een van de drie onderdelen van Akzo Nobel – de andere zijn Decorative Paints en Performance Coatings.
Omzet: circa 15 miljard in 2007 (inclusief ICI)
Medewerkers: circa 60.000

Gerelateerde artikelen