Genomineerde Categorie AEX: Marina Wyatt, CFO TomTom

TomTom NV is wereldwijd de grootste leverancier van persoonlijke navigatieproducten- en diensten. De producten van TomTom zijn ontworpen met een nadruk op innovatie, kwaliteit, en gebruiksgemak.

Tot de producten van TomTom behoren alles-in-één navigatiesystemen die het voor klanten mogelijk maken om meteen na het uitpakken te kunnen navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom ONE, TomTom ONE XL en de TomTom RIDER.

TomTom PLUS biedt lokatiegebonden informatie en diensten voor TomTom navigatiesystemen en is gemakkelijk beschikbaar via TomTom HOME.

TomTom is tevens leverancier van navigatiesoftwareproducten, die geïntegreerd kunnen worden in externe apparaten; de TomTom NAVIGATOR software voor PDA’s en smartphones.

TomTom WORK combineert de meest geavanceerde communicatie en slimste navigatietechnologie met toonaangevende tracking en tracing expertise.

De producten van TomTom worden verkocht in 30 landen via een netwerk van retailers en tevens online. TomTom is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika en Azië. TomTom is genoteerd aan de Euronext, de beurs van Amsterdam in Nederland.

Voor de veiling
Marina Wyatt stelt een TomTom ter beschikking. De opbrengst is bestemd voor Veilig Verkeer Nederland.

Geboortejaar: 1964
Opleiding: Marina Wyatt studeerde geografie in Cambridge. Ze is ‘chartered accountant’ en ‘Fellow’ van de Engelse ‘Institute of Chartered Accountants’.
Loopbaan: Marina Wyatt werkte negen jaar bij Arthur Andersen in Londen en Chicago, voornamelijk als controlerend accountant. Daarna is ze zes jaar Group Finance Director geweest van Psion en een van de non-executive directors van Symbian 1998 – 2000). Aansluitend heeft ze ruim twee jaar als CFO gewerkt bij Colt Telecommunications. Sinds februari 2005 is ze CFO van TomTom.
Omzet: 1,74 miljard euro
Aantal medewerkers: 1.078 (2007)

Gerelateerde artikelen