Gemiddelde partnerinkomen accountants gestegen

Het gemiddelde partnerinkomen is bij de vier grote accountantskantoren (PwC, KPMG, EY en Deloitte) het afgelopen boekjaar (2013-2014) gestegen. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag op basis van jaarrekeningen.

Met de stijging komt een einde aan de snelle daling na de kredietcrisis van 2008. De partners van PwC gingen het afgelopen jaar (tot 30 juni 2014) met gemiddeld 639.700 euro naar huis. Dat bedrag komt in de buurt bij de 708.000 euro die werd verdiend in 2008.
In de tussenliggende jaren was het gemiddelde partnerinkomen bij PwC gedaald. Het laagste bedrag kwam uit op 468.000 euro in het boekjaar 2011-2012.
Het partnerinkomen bestaat doorgaans uit een uitkering van de behaalde winst. Het gaat bij alle kantoren om een bruto-inkomen zonder pensioenvoorziening. De partners worden geacht deze zelf te regelen, aldus de krant.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen