Fusie Royal Haskoning en DHV tot Royal HaskoningDHV een feit

Royal Haskoning en DHV kondigen met groot genoegen de officiële fusie aan tussen de beide bedrijven. De naam van het nieuwe bedrijf is Royal HaskoningDHV. Het bedrijf is één van Europa's toonaangevende projectmanagement-, ingenieurs- en adviesbureaus.

Met bijna 8.000 professionals biedt het bedrijf wereldwijde adviesdiensten vanuit 100 kantoren in 35 landen. Royal HaskoningDHV werkt jaarlijks aan meer dan 30.000 projecten op het gebied van planning, transport, infrastructuur, water, maritiem, luchtvaart, industrie, energie, mijnbouw en gebouwen. Het nieuwe bedrijf behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke, niet-beursgenoteerde ingenieursbureaus en staat in de top 40 overall.

Bertrand van Ee is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal HaskoningDHV, Erik Oostwegel is vice-voorzitter. Andere bestuursleden zijn Jaska de Bakker (CFO), Piet Besselink, Frank Heemskerk en Henry Rowe. Joop van Oosten is benoemd tot voorzitter van de achtkoppige Raad van Commissarissen, Wim van Vonno is vice-voorzitter.

Bertrand van Ee (voorzitter): “We zijn erg blij met de ‘geboorte’ van Royal HaskoningDHV. Om goede oplossingen te bieden voor de huidige maatschappelijke vraagstukken is omvang echt van belang. Met onze gezamenlijke kennis, ervaring en historie kunnen we meer toegevoegde waarde leveren voor onze klanten wereldwijd. Onze gebundelde krachten en groter bereik zullen zeker bijdragen aan een mooie en duurzame toekomst. We zien veel kansen voor onze klanten en onze medewerkers.”

__________________________________________________________________________________
Bedrijf (ver)kopen? Volg de cursus Actief in Overnames
Wilt u binnenkort een bedrijf (ver)kopen? Dan is deze cursus over bedrijfsovernames voor u onmisbaar. Vermijd valkuilen en in slechts twee dagen ontdekt u tientallen mogelijkheden waardoor u sneller een betere deal maakt. Meld u hier direct aan.
__________________________________________________________________________________

Internationaal groeien
Het nieuwe bedrijf blijft een onafhankelijke, niet-beursgenoteerde onderneming waar integriteit voorop staat. Royal HaskoningDHV is trots op haar kennis, expertise en innovatiekracht opgedaan over de jaren, waarbij duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt was en blijft. Ondersteund door een goede financiële uitgangspositie, brengt de fusie een versnelling in de strategie van de organisatie om internationaal verder te groeien.

Als belangrijke wereldspeler op het gebied van maritiem en water en met een stevige positie in luchtvaart, mobiliteit en infrastructuur, ziet Royal HaskoningDHV ruime groeikansen, met name in India, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Australië en Brazilië.

Bron: Royal HaskoningDHV

Gerelateerde artikelen