Fugro gaat flink investeren en wil Paul Verhagen als CFO

Bodemonderzoeker Fugro heeft Paul Verhagen voorgedragen als nieuwe CFO. Daarnaast wil het bedrijf de komende jaren groeien naar een omzet tussen de 3,3 en 3,7 miljard euro in 2016. Daartoe wordt de komende jaren flink geinvesteerd in technologische ontwikkeling en in de vernieuwing van de vloot.

Dat maakte Fugro maandag bekend in de strategie-update Growth through Leadership.

Verhagen is nu nog de financiële man van Philips’ lichtdivisie,. Hij moet de opvolger worden van André Jonkman, die eerder dit jaar al aankondigde in mei 2014 te zullen stoppen.

Door honderden miljoenen euro’s aan extra investeringen wil Fugro zijn activiteiten in de divisies Geotechniek en Survey uitbreiden.  Daarnaast moet de winst van de ‘subsea’-activiteiten omhoog; die divisie wordt dus naar alle waarschijnlijkheid niet verkocht. Fugro wil ook meer winstgevende groei van de joint venture Seabed Solutions, die samen met de Franse branchegenoot CGG wordt gerund.  

Met de nieuwe strategie zou een omzetgroei worden gerealiseerd van meer dan 10 procent per jaar. In 2012 kwam de omzet van Fugro uit op 2,2 miljard euro. De omzetgroei kan worden gestimuleerd door kleinere acquisities. Grotere overnames zullen individueel worden beoordeeld. Verder mikt Fugro op een ebit-marge van circa 15 procent in 2016, vergeleken met 12 procent in 2012. Het bedrijf rekent ook op een gemiddelde groei van de winst per aandeel met ruim 10 procent per jaar.

 
Input stakeholders
De strategische herrijking is het resultaat van een discussie met klanten, aandeelhouders en een groep van circa tweehonderd topmanagers binnen Fugro. Eerder had topman Paul van Riel ook al aangekondigd dat Fugro zich meer gaat richten op nieuwe markten in Oost-Afrika en Centraal-Azië. 

Gerelateerde artikelen