FrieslandCampina lijft kaasspecialist Zijerveld in

Royal FrieslandCampina N.V. en MYWO Food Group hebben overeenstemming bereikt over de overname van kaasspecialist Zijerveld en haar verpakkingsunit Den Hollander Food door FrieslandCampina. De overname stelt FrieslandCampina Cheese in staat zijn klanten een uitgebreider kaasassortiment en dienstenpakket te leveren.

De overname van Zijerveld onderstreept FrieslandCampina’s ambitie te groeien in de markt voor speciaalkazen. Zijerveld heeft een breed assortiment speciaalkazen zoals Noord-Hollandse kazen (BOB ) en boerenkazen en biedt klanten naast ‘knowhow’ ook op maat gesneden concepten en logistieke diensten. De onderneming heeft een omzet van ruim 400 miljoen euro.

Cees ‘t Hart, CEO Royal FrieslandCampina: “Deze investering is in lijn met de route2020-ambitie om uit te groeien tot ‘preferred supplier’ voor klanten in verschillende marktsegmenten. Zijerveld sluit goed aan bij onze bestaande activiteiten in het voorverpakte segment en biedt toegevoegde waarde voor onze klanten, in het bijzonder in het verssegment met speciaalkazen.’’

Matthieu Zijerveld een van de drie broers in het familiebedrijf MYWO Food Group: ‘Dankzij de samenwerking met FrieslandCampina Cheese kunnen we ons bedrijfsmodel uitbreiden naar de landen waar FrieslandCampina actief is, de continuïteit van onze kaasleveranties waarborgen en onze activiteiten in Nederland verder versterken. Het huidige managementteam blijft leiding geven aan Zijerveld.’

Met behoud van eigen identiteit
Zijerveld biedt haar klanten naast een uitgebreid assortiment Hollandse en buitenlandse kazen ook op maat gesneden concepten. De onderneming beschikt ook over een eigen logistieke dienst. De kaasspecialist uit Bodegraven heeft circa 300 mensen in dienst en heeft zijn eigen rijpingsopslaglocaties en verpakkings- en distributievestigingen. De onderneming telt drie commerciële divisies: ‘Retail’, ‘Traditional & Out of Home’ en ‘International Markets’. Zijerveld blijft zelfstandig opereren en behoudt zijn eigen identiteit.
 ____________________________________________________________________________________
Ontdek hoe u succesvol een bedrijf (ver)koopt
Bent u ondernemer, manager, accountant, M&A-adviseur of financier en bent u actief in overnames? Wilt u uw bedrijf voor de hoogste prijs verkopen? Wilt u een bedrijf overnemen en geen euro te veel betalen? Volg een succesvolle cursus gericht op fusies en bedrijfsovernames (M&A), Corporate Finance en Private Equity. Bekijk het overzicht en schrijf u in. 
__________________________________________________________________________________

Verpakkingsunit Den Hollander Food

Den Hollander Food, de verpakkingsunit van Zijerveld, is gevestigd in Lochem. De unit beschikt over dertien verpakkingslijnen waarvan drie voor geraspte kaas. Het accent ligt op voorgesneden kaas in verschillende hersluitbare verpakkingen. Het merendeel van de productie is bestemd voor grote Europese retailers en andere kaasproducenten. De verpakkingsunit telt bijna 140 medewerkers.

Merkkazen, zuiveldranken en baby- en kindervoeding zijn belangrijke waardedragers in de corporate strategie van FrieslandCampina die is vastgelegd in route2020.

Gerelateerde artikelen