Free Record Shop failliet

Free Record Shop vraagt maandag faillissement aan voor zijn Nederlandse activiteiten. Dat heeft het bedrijf, eigendom van oprichter Hans Breukhoven, bekendgemaakt. Het faillissement heeft betrekking op 141 Nederlandse filialen en 755 medewerkers.

‘In overleg met de curator zal worden gekeken of een doorstart op basis van een crediteurenakkoord te bewerkstelligen is. Ook wordt bekeken met de curator of de winkels vooralsnog open kunnen blijven. Het is kansrijk dat er winkels van Free Record Shop in het straatbeeld blijven bestaan’, aldus de directie.

De financiële problemen van Free Record Shop zijn ontstaan door, zoals het bedrijf zegt, ‘de veranderende markt en de niet herstellende economie’. Het consumentenvertrouwen daalt al een paar jaar. Dat was voor het bedrijf reden om een reorganisatie door te voeren, die nog in volle gang is. Daarbij zijn tientallen winkels gesloten, onder meer de Free Record Shops op NS-stations.

Free Record Shop België en Game Mania (een keten in computergames) zijn niet bij het faillissement betrokken en blijven zelfstandig voortbestaan. Zij zijn onlangs overgenomen door investeerder ProCures. Die was ook betrokken bij de mogelijke doorstart van de Nederlandse tak, maar heeft vandaag laten weten daar voorlopig niet mee door te gaan.
___________________________________________________________________________________

Masterclass Turnaround Management; hét overlevingsinstrument in crisistijd

Internationaal turnaround expert Jan Adriaanse onthult de geheimen achter enkele zeer succesvolle turnarounds en toont tevens de faalfactoren achter geruchtmakende faillissementen. Ontvang de tools hoe u efficiënt kosten reduceert aan de ene kant en ontdek nieuwe mogelijkheden tot omzetgroei aan de andere kant. Lees meer

__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen