Fortis benoemt Jacques van Ek als opvolger van Carlo de Swart

fallback
Fortis kondigt de benoeming aan van de heer Jacques C. van Ek als lid van het Executive Committee van Fortis vanaf 1 januari 2003. De heer Van Ek zal de heer Carlo de Swart opvolgen.

Op 1 januari 2003, na een 38-jarige carrière in de Nederlandse verzekeringssector, legt de heer De Swart zijn functie neer als lid van het Executive Committee van Fortis en als voorzitter van de Raad van Bestuur van AMEV Stad Rotterdam Verzekeringsgroep (ASR) N.V., de groep waarin Fortis haar verzekeringsactiviteiten in Nederland heeft gebundeld. De heer De Swart zal in mei 2003 tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden voorgedragen als lid van de Raad van Bestuur van Fortis.

Vanaf 1 januari 2003 wordt Jacques van Ek lid van het Executive Committee van Fortis en voorzitter van de Raad van Bestuur van ASR.

Thans is de heer Jacques van Ek (1945) lid van de Raad van Bestuur van ASR. Van 1984 tot 2000 was hij directievoorzitter van De Amersfoortse Verzekeringen, een dochterbedrijf van ASR. Daarnaast bekleedt de heer Van Ek verschillende andere functies binnen en buiten de verzekeringssector. Hij is vice-voorzitter van het Bestuur van Zorgverzekeraars Nederland en vice-voorzitter van het Sector Bestuur Zorg van het Verbond van Verzekeraars in Nederland. Buiten de verzekeringssector is de heer Van Ek lid van het Bestuur van VNO-NCW, Lid van de Raad van Commissarissen van Polynorm N.V. in Bunschoten en van Arboned N.V. in Utrecht.