Floriadeflop rond de 200 miljoen euro

Floriade zou nog veel meer hebben gekost dan tot nu is voorgespiegeld.

Dat het bloemenfestijn Floriade in Almere faliekant mislukte, lag volgens critici bovendien niet aan de coronanasleep, maar aan slechte planning, marketing en struisvogelgedrag van de politiek. Dat schrijft Het Parool.

In een eindrapportage over het mislukte tuiniersfestijn stellen critici en klokkenluiders dat in plaats van de circa 100 miljoen euro verlies die tot nu de ronde doet, het evenement bijna 212 miljoen euro heeft gekost. Daar staan hoogstens 36 miljoen aan inkomsten tegenover.

De gemeente Almere komt in maart met haar eindafrekening. Maar volgens de woordvoerder van de groep Floriadecritici, Hans van Driem, wordt dat ‘een kwestie van balletje-balletje met kostenposten’. Al eerder legde de Floriadedirectie de schuld voor de mislukking bij corona, negatieve mediaberichten en kritische politici. “Het is schandalig hoe politici nu proberen anderen de schuld te geven en covid gebruiken om extra subsidies los te krijgen bij provincie en het Rijk, om de Floriadetekorten te dekken.”

Gerelateerde artikelen