Flexbranche nog niet uit dal

De omzet in de flexbranche loopt dit jaar naar verwachting met 1% terug. De economische krimp, dalende investeringen en teruglopende consumptie drukken de vraag naar personeel. De afgelopen maanden is de arbeidsmarkt in rap tempo verslechterd.

Groei lijkt in de eerste jaarhelft uitgesloten, maar in de tweede helft van het jaar kan de vraag naar tijdelijk personeel vanuit de exporterende industrie aantrekken.

Dit schrijft ING Economisch Bureau in het kwartaalbericht flexbranche.

Oplopende werkloosheid slecht teken
De flexmarkt is nog altijd in mineur. De economische krimp, dalende investeringen en teruglopende consumptie drukken de vraag naar personeel. Het aantal uitzenduren loopt dit jaar naar verwachting verder terug, nadat vorig jaar al met een uren- en omzetdaling van respectievelijk 3% en 2% werd afgesloten.

De afgelopen maanden is de arbeidsmarkt in rap tempo verslechterd. De werkloosheid wordt tegen het einde van het jaar geraamd op 8.6%. Het aantal vacatures is de eerste maanden afgenomen en ondernemers zijn onverminderd negatief over het ontstaan van nieuwe vacatures.
__________________________________________________________________________________
Toe aan nieuwe uitdaging?
Finance.nl is met alle vacatures en de top-bedrijven in Nederland, dé nummer 1 vacaturesite voor finance professionals. Voor controllers, accountants,  administrateurs en financieel managers. Vind uw droombaan op Finance.nl  en plaats uw CV in de CV-databank om door werkgevers gevonden te worden.
__________________________________________________________________________________

De vraag naar tijdelijk personeel in de industrie, techniek, financiële dienstverlening en bij de overheid ligt op een laag niveau. In de eerste jaarhelft lijkt groei dus uitgesloten. In de tweede helft van het jaar is ruimte voor omzetgroei onder impuls van vraag naar tijdelijk personeel vanuit de exporterende industrie. Per saldo komt de omzetontwikkeling in 2013 naar verwachting uit op een krimp van 1%.

Sasja van As, sectormanager zakelijke dienstverlening ING Nederland: “De flexwerker met specialistische kennis heeft nog steeds zicht op werk. Bureaus die zich hebben gericht op hooggeschoolde flexwerkers, maken de meeste kans om omzet te behouden.”

Bron: ING Economisch Bureau

Gerelateerde artikelen