Fiscus informeert over wijzigingen werkkostenregeling in 2016

De Belastingdienst heeft op de website informatie gepubliceerd over de veranderingen in de werkkostenregeling in 2016 en hoe de eindheffing over 2015 afgerekend moet worden.

Nieuw in 2016

De werkkostenregeling verandert in 2016 op twee punten: de gebruikelijkheidstoets wordt aangescherpt en het rentevoordeel voor personeelsleningen voor de eigen woning wordt belast. Meer informatie: Wijzigingen in de werkkostenregeling per 1 januari 2016.

Eindafrekening over 2015

Belastingdienst: ‘Wilt u de eindheffing WKR in 1 keer over heel 2015 berekenen? Hoe u dat doet, leest u bij: Eindafrekening eindheffing over 2015. Hebt u in 2015 al eindheffing betaald en blijkt dat te veel of te weinig te zijn? Dan moet u dat corrigeren. Dat doet u uiterlijk in de aangifte loonheffingen over het 1e tijdvak van 2016.’

 

 

Update Loonheffing en Werkkostenregeling in één dag
Bent u op zoek naar tips en actualiteiten op het gebied van loonheffingen en werkkostenregeling? Volg dan de eendaagse cursus Actualiteiten Loonheffing & Werkkostenregeling. Ontvang talloze tips en voorkom direct onnodige risico’s en torenhoge naheffingen. Meld u nu aan.

 

     

Gerelateerde artikelen