Fintech startup Openclaims haalt half miljoen euro op bij investeerders

De Nederlandse startup Openclaims heeft 500.000 euro opgehaald bij een groep investeerders. Met de investering zal Openclaims, een platform voor het aanbesteden van autoschades, de techniek achter haar platform verder ontwikkelen en volledig uitrollen in Nederland.

Openclaims biedt verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners een platform voor het aanbesteden van autoschades. Schadeherstelbedrijven acquireren via het platform schades die passen bij hun capaciteit en specialisme. Op dit moment is de bèta versie van het platform live; dit voorjaar zullen verschillende Nederlandse verzekeraars schades via het platform gaan aanbesteden.
 
Transparantie in de herstelmarkt
Openclaims maakt de herstelmarkt transparanter. “Verzekeraars en hun klanten kunnen middels Openclaims kiezen voor de hersteller die echt gespecialiseerd is in de gevraagde reparatie en deze dus efficiënt en vakkundig kan uitvoeren”, aldus Lex Orie, mede-oprichter van Openclaims. “Herstellers kunnen zich meer gaan specialiseren, en via het platform de juiste klussen binnenhalen. Uiteindelijk krijgt de klant daardoor de beste hersteller, tegen de beste prijs”.
 
Ervaring in online markt
Openclaims is een initiatief van Lex Orie (1979) en Stephan Stergiou (1981). Orie was onder meer mede-oprichter van online verzekeraar Onna-onna, Stergiou stond aan de basis van online drukkerij DrukwerkMAX. De gezamenlijke inzichten uit de verzekerings- en drukwerkbranche leidden tot het concept Openclaims.
 
__________________________________________________________________________
De European FinTech Awards is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de European Fintech Awards.
__________________________________________________________________________ 

Gerelateerde artikelen