Fintech gebruikt factoring voor financiering mkb

Verwerkingstijd facturen gedaald
Fractis koopt facturen mkb-bedrijven op in ruil voor werkkapitaal.

Het Amsterdamse fintech-bedrijf Factris heeft de factoringportefeuilles van het Nederlandse factoringbedrijf Payfix overgenomen. Factris heeft hiervoor financiering aangetrokken van private debt fonds Dexteritas (5 miljoen euro) en vermogensbeheerder NN IP (50 miljoen euro).

Factris zal nu haar eigen technologisch ondersteunde financieringsmethode gaan gebruiken op de nieuwverworven facturen van de vijf factoringportefeuilles. De factuiren in de portefeuilles gaat Factris zal gebruiken om de mkb-bedrijven te financieren. Dit gebeurt wanneer een mkb-bedrijf een openstaande factuur “factort” door de factuur tegen een verkloopt aan Factris.

Factris stelt dat deze transacties een mkb-bedrijf in staat stelt om het debiteurenstand snel om te zetten in werkkapitaal. Factris verzorgt vervolgens de incasso van de factuur. Met duizenden extra facturen in beheer zegt Factris een grote groei in financieringsdiensten door te gaan maken.

Brian Reaves, CEO van Factris, beschouwt deze volgende stap als essentieel om mkb-bedrijven in de hele EU te blijven helpen. “Met onze financieringsinfrastructuur helpen wij factoringbedrijven tegen commerciële voorwaarden het mkb te financieren. Wij bieden hen de voordelen van geavanceerde technologie, risicobeheer en schaalvergroting.”

 

 

Gerelateerde artikelen