Financials in VS willen IFRS mogen gebruiken

Uit onderzoek van accountantsorganisatie Grant Thornton onder CFO's en senior controllers blijkt dat 55 procent van de respondenten van mening is dat Amerikaanse bedrijven toestemming zouden moeten krijgen om IFRS te gebruiken in plaats van US GAAP.

Van de ondervraagden is 59 procent het echter niet eens met de toestemming van de SEC in december 2007 om buitenlandse ondernemingen met een beursnotering in de VS al verslag te laten doen middels IFRS zonder ‘reconciliation to US GAAP’.

Slechts een op de vijf CFO’s en senior controllers geeft aan ervaring opgedaan te hebben met het opstellen van financiële rapportages volgens IFRS. Meer dan helft van de CFO’s zegt bekend te zijn met XBRL, maar slecht twee procent maakt er ook daadwerkelijk gebruik van.
 
Gary Illiano, partner bij Grant Thornton, zegt over het onderzoek: ‘De resultaten vertellen ons dat ondanks dat de respondenten weinig ervaring hebben met IFRS, ze  vinden dat Amerikaanse bedrijven gebruik zou moeten kunnen maken van IFRS voor hun rapportages.  

Gerelateerde artikelen