EY wordt leidende speler in Data Analytics door overname i3

i3, Intelligence in Information BV maakt per vandaag onderdeel uit van EY. In januari maakte EY het voornemen bekend om i3 over te nemen.

In januari maakte EY het voornemen bekend om i3, Intelligence in Information BV over te nemen. i3 verleent diensten op het gebied van Business Intelligence, Data Analytics en Predictive Analytics. Na een intensief en zorgvuldig integratieproces zal i3 per vandaag daadwerkelijk onderdeel uitmaken van EY. 
Wereldwijd is het werkgebied van Business Intelligence en Data Analytics een enorme groeimarkt. Door de overname van i3 groeit het aantal dataspecialisten met circa 45 en wordt EY een belangrijke speler op deze markt. Door de overname van i3 kan EY nog beter tegemoet komen aan de behoefte aan advisering of ondersteuning van organisaties die data-gedreven opereren of willen opereren. De dataspecialisten helpen bij het identificeren, verzamelen en vertalen van data naar waardevolle informatie waardoor organisaties sneller en beter kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen.
Simon van Ulden, directeur en mede-eigenaar van i3: “Na aankondiging van de intentie tot overname zijn wij met EY een intensief proces ingegaan om de integratie mogelijk te maken. Wij hebben daarbij de belangen bewaakt van zowel EY, i3, onze medewerkers en van onze cliënten. Door toe te treden tot EY zijn wij beter in staat om onze klanten nog breder te bedienen en krijgen wij toegang tot een internationaal netwerk van cliënten en collega’s.”
De naam i3 zal vanwege de naamsbekendheid voorlopig nog blijven voortbestaan in combinatie met EY.
__________________________________________________________________________________  
Big Data & Analytics verandert continu uw werk. Ruim 85 procent van de financials wil daarom verregaand investeren in deze capaciteit. Maar hoe begint u? Hoe werkt het? Wat kost het? U ontdekt het op 30 maart 2016 tijdens Big Data Day, een uniek event voor CFO’s en controllers. Leer via praktijkvoorbeelden en verhalen van top experts hoe u Big Data & Analytics succesvol toepast. Zij helpen u om het laag hangende fruit direct te plukken. Schrijf u nu in.
__________________________________________________________________________________
 

Gerelateerde artikelen