Exact focust op kernactiviteiten en zet in op verdere versnelling groei

Exact heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van zijn in de Verenigde Staten gevestigde bedrijven Macola, JobBOSS en MAX. De drie aanbieders van bedrijfssoftware voor productiebedrijven gaan samen met ECi Software Solutions Inc.

Hiermee legt Exact zich verder toe op het versnellen van groei met zijn kernportfolio, gebaseerd op de producten Exact Online, Exact Globe en Exact Synergy. Exact blijft met dit portfolio actief op de Amerikaanse markt met eigen kantoren en lokale resellers. In combinatie met de wereldwijde dienstverlening van Exact richt het bedrijf zich in de Verenigde Staten voornamelijk op internationale bedrijven.

Een ander belangrijk aandachtsgebied voor het techbedrijf is de verdere ontwikkeling van Exact’s ‘digital business platform’. Hiermee ondersteunt Exact bedrijven via volledig gedigitaliseerde processen gericht op belangrijke zakelijke uitdagingen, waaronder het vinden van externe financiering en het vinden van nieuwe klanten. 

Erik van der Meijden, CEO van Exact: “Na de overgang van de gespecialiseerde bedrijven Macola, JobBOSS en MAX kunnen we onze aandacht nog beter richten op het versnellen van de wereldwijde groei met ons kernportfolio en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen die inspelen op de digitalisering van zakendoen.

Recent hebben we in Nederland Exact Finance en Exact Connect geïntroduceerd en in Spanje is Exact Go gelanceerd. Dit is een app die ZZP'ers en kleine ondernemers helpt hun business te runnen op een mobiel device. Exact Go zal eind dit jaar ook in Nederland en Frankrijk worden geïntroduceerd.

Daarnaast kijken we altijd naar de mogelijkheden om het portfolio te versterken middels acquisities. Voorbeelden daarvan zijn de recente overnames van Reeleezee in Nederland en Dièse Finance in Frankrijk.”
 

Gerelateerde artikelen