Europese subsidie voor Smartys

Weconomics partner Smartys krijgt subsidie voor zelf ontwikkelde smart contracts simulatie.

Weconomics partner Smartys, een startup die zich richt op smart contracts in de logistiek, bouw en finance, heeft voor de door hen ontwikkelde smart contracts simulatie een Europese subsidie toegekend gekregen. De simulatie betreft een werkende blockchaintoepassing die is gebaseerd op een vereenvoudigde logistieke use case. Door met de simulatie aan de slag te gaan krijgen deelnemers op efficiënte wijze inzicht in de werking en voordelen van smart contracts.

Eind januari is de eerste, basale versie van de simulatie succesvol gepresenteerd, maar voor verdere ontwikkeling is meer financiering nodig. De nu door de EU via het Block.IS Accelerator Program for Blockchain Solution toegekende subsidie geven Smartys die ruimte.

Nieuwe technologieën, zoals blockchain en smart contracts, zijn wel voorhanden, maar dat is men zich niet goed bewust. Men heeft er onvoldoende kennis van en/of de samenwerking ontbreekt om die innovaties toe te passen. In die problematiek richt Smartys zich met name op bewustwording en educatie.

(bron: Weconomics)

Gerelateerde artikelen