Meer EU steun voor internationaal MKB

Ivana Maletić, europarlementariër.
"Van vitaal belang om de inbreng van het MKB te stimuleren," Ivana Maletić, europarlementariër.

De European Court of Auditors gaat onderzoeken of de EU-aanpak van de internationaliseringsstrategie voor het MKB goed en effectief is. Het MKB is goed voor twee derde van de werkgelegenheid van de Europese privésector en voor de helft van de hele omzet. Toch blijft het moeilijk om crossborder actief te zijn, vooral door complexe regelgeving, bureaucratie, en gebrek aan marktkennis, zo stelt de EU.

EU initiatieven voor het MKB zijn momenteel het Enterprise Europe Network, de Startup Europe Initiative, ondersteuning door het SME Instrument en de European Structural Investment fondsen, en initiatieven van het Competitiveness of SMEs (COSME) programma.

“MKB’s zijn de hoeksteen van de Europese economie. Nog belangrijker is dat ze kunnen groeien en zo nog meer bijdragen aan de groei van de EU door nieuwe markten te betreden, binnen de EU en daarbuiten,” motiveert Ivana Maletić, hoofdverantwoordelijke voor dit onderzoek van de European Court of Auditors. “Het is daarom van vitaal belang om de inbreng van het MKB te stimuleren. Ons onderzoek gaat bekijken of de MKB-programma’s van de EU resultaat hadden.”

(bron, foto: EU)

Gerelateerde artikelen