Ernst & Young integreert wereldwijde activiteiten

Accountants- en adviesorganisatie Ernst & Young voegt zijn wereldwijde activiteiten samen en zal één organisatie gaan vormen. De organisatie heeft 87 kantoren wereldwijd. Dit meldde het bedrijf onlangs.

De kantoren uit de regio’s in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika zullen worden samengebracht onder één raad van bestuur. De hoogste bestuurder wordt Zuid-Afrikaan Mark Otty, momenteel topman van Ernst & Young in het Verenigd Koninkrijk.

De voordelen van de samenvoeging zijn grotere en ervarener teams. Jim Turley, voorzitter van Ernst & Young wereldwijd wijst verder op de snel veranderende wereld waarin meer en meer zonder grenzen geopereerd wordt.

De nieuwe organisatie heeft een omzet van meer dan 7,1 miljard euro en ruim 60.000 medewerkers. De vennoten uit de betrokken landen zullen eind mei stemmen over de integratie. De samenvoeging staat gepland voor 1 juli 2008.

Het gevolg voor Ernst & Young in Nederland is een fusie met België waaraan de voorzitter van de raad van bestuur in Nederland, Jan Nooitgedagt leiding aan zal geven. Volgens Nooitgedagt biedt de integratie volop kansen vanwege de ‘zeer open Nederlandse en Belgische economieën.’

Gerelateerde artikelen