Een zesje voor De Belastingdienst

Hoe denken Nederlanders eigenlijk over het functioneren van De Belastingdienst? Ze zijn redelijk tevreden: gemiddeld scoort De Belastingdienst in 2014 een 6,4. Dit blijkt uit de Fiscale Monitor 2014.

De Fiscale Monitor meet sinds 1994 percepties en gerapporteerd gedrag van belastingplichtigen, douaneklanten, toeslaggerechtigden en dienstverleners over het functioneren en het imago van de Belastingdienst, waardering van de dienstverlening, het aangifteproces, belastingmoraal en compliance. 
Fiscaal Dienstverleners (zowel Fiscaal Dienstverleners met  particuliere klanten als met ondernemingen als klanten) waarderen de fiscus met een 6,4, een daling ten opzichte van 2013, toen het cijfer nog een 6,6 was.
Ondernemers geven De Belastingdienst dit jaar net als in 2013 gemiddeld een 6,7, en zijn daarmee iets tevredener dan particulieren (6,4 in 2013 en 2014).
  
Van alle doelgroepen geven Douaneklanten het hoogste rapportcijfer over het functioneren van de Belastingdienst. In 2014 is het cijfer gestegen van 6,9 naar 7,0. De zogeheten Toeslagen Intermediairs is de doelgroep met de laagste score: zij geven een 5,7, waar ze in 2013 nog een 6,5 toekenden. 
Alle uitkomsten, uitgesplitst naar doelgroep, thema en trend, staan op www.fiscalemonitor.nl
 ___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________
  

Gerelateerde artikelen