Een veranderend landschap: waarom CFO’s moeten innoveren

Een veranderend landschap: waarom CFO's moeten innoveren.

De rol van de CFO staat voor een ingrijpende verandering. Technologische ontwikkelingen en economische verschuivingen staan hierin centraal. Het CFO-handboek voor H2 2024 geeft financiële leiders de inzichten die ze nodig hebben om hun voorsprong te behouden in deze complexe tijd.

In 2023 werden we geconfronteerd met grote uitdagingen, waaronder inflatie, problemen in de toeleveringsketen en een energiecrisis. Dit had grote impact op de prioriteiten van bedrijven wereldwijd. Het CFO-handboek voor H2 2024 laat zien dat de vooruitzichten ondanks de economische situatie hoopvol zijn. Zo benutten bedrijven technologie steeds vaker om te groeien en te innoveren, ook in economisch uitdagende tijden.

Digitale transformatie speelt hierin een centrale rol. Het CFO-handboek laat dan ook zien dat de DMU van bedrijven actief bezig is met automatisering en AI. Deze ontwikkeling gaat verder dan het implementeren van tools en software; het vereist een fundamentele herziening van hoe financiële processen worden uitgevoerd. Voor CFO’s is het belangrijk dat ze op deze ontwikkelingen vooruitlopen en hun team in deze transformatie begeleiden.

Belangrijke inzichten voor het tweede deel van 2024

In het CFO-handboek voor 2024 ontdek je welke ontwikkelingen bepalend zijn voor financiële leiders in het tweede deel van 2024. Enkele kernpunten zijn:

  1. Digitale transformatie: Het rapport toont aan dat 68% van de senior beslissers digitale transformatie inzet om duurzamer, efficiënter en innovatiever te werken. Een belangrijke uitdaging hierbij is het integreren van data uit verschillende platforms. Dit wordt door 23% van de doelgroep als een probleem ervaren.
  2. E-facturatie: Verplichte e-facturatie wordt steeds meer de norm in Europa. In het CFO-handboek ontdek je welke stappen je kunt zetten om aan deze nieuwe regels te voldoen. Dit is ook voor Nederlandse bedrijven relevant, want hoewel e-facturatie in Nederland nog niet verplicht is, wordt dit naar verwachting een belangrijk onderdeel van het financiële landschap. Het CFO-handboek biedt concrete stappen om je hierop voor te bereiden.
  3. Financiële groei en stabiliteit: Uit de inzichten in het CFO-handboek blijkt dat 61% van de senior beslissers in 2024 vooral gefocust is op omzetgroei. Deze groei moet echter wel in balans zijn met financiële stabiliteit. Het CFO-handboek biedt praktische strategieën om structureel te groeien zonder dat dit ten koste gaat van je stabiliteit

Waarom het CFO-handboek voor 2024 een must-read is

De inzichten in het **CFO-handboek voor 2024** zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en data van toonaangevende bedrijven in heel Europa. Dit maakt het handboek onmisbaar voor elke CFO die voorop wil blijven lopen. Hier is waarom je het zou moeten downloaden:

  1. Praktische richtlijnen: Het handboek zit boordevol praktische adviezen die je meteen kunt toepassen. Of je nu worstelt met de complexiteit van digitale transformatie of de prestaties van je team wil optimaliseren, het handboek helpt je stap voor stap op weg.
  2. Relevanter dan ooit: Of het nu om nieuwe regelgeving of de onvoorspelbare economie gaat, de tweede helft van 2024 zit boordevol uitdagingen. Het CFO-handboek biedt praktische inzichten om deze uitdagingen te overwinnen.
  3. Strategische inzichten: Het CFO-handboek biedt niet alleen concrete oplossingen, maar ook inzichten voor de lange termijn. Het helpt je om financiële trends te voorspellen en je organisatie voor te bereiden op de veranderingen die in het verschiet liggen.

De weg vooruit: vol zelfvertrouwen richting de toekomst

De rol van de CFO verandert. Om je voorsprong te behouden, heb je nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Het CFO-handboek voor 2024 biedt de tips en tools die je nodig hebt om je organisatie door de digitale transformatie te loodsen en ook in de toekomst voorop te blijven lopen.

Het CFO-handboek voor H2 2024 biedt je de juiste tools en inzichten om het maximale uit jezelf en je organisatie te halen. Bereid je voor op de financiële wereld van morgen en download nu je exemplaar.

Gerelateerde artikelen