Edwin van Es, CFO Endemol: de voordelen van cash flow forecasting

"De dicipline is enorm verbeterd en we weten op elk moment waar cash beschikbaar is die elders in het bedrijf nodig is," aldus Edwin van Es, CFO bij mediabedrijf Endemol. Samen met zijn team begon hij twee jaar geleden met wekelijkse cash forecasting sessies op vrijdagmiddag en nu wil hij niet meer anders. "Men zei dat het nooit zou lukken vanwege het project-gestuurde karakter van ons bedrijf en ik was zelf ook sceptisch, maar ik ben nu echt overtuigd van de voordelen."

Van Es sprak vrijdagmiddag met community manager Kevin Mottard van de CFO Association als onderdeel van diens CFO-interviewtour. Het werd een mooi gesprek met een interessant inkijkje in de razend snelle ontwikkeling in televisieland en het (digitale) medialandschap daar omheen. Van Es ging ook verder in op de voor- en nadelen van cash flow forecasting, die bij Endemol in cyclussen van 13 weken plaatsvindt.
Binnenkort verschijnt op deze website het interview met Van Es. Gesprekken, ontmoetingen en interviews met een mooie selectie van andere Nederlandse top CFO’s zullen de komende weken ook volgen.

__________________________________________________________________________________

Association voor CFO’s en FD’s 
 

De CFO Association is dé exclusieve community voor CFO’s en FD’s in Nederland. De CFO Association biedt u een schat aan ervaring, kennis en inspiratie. Word lid van dit peer to peer adviesbureau en laat u adviseren door de top CFO’s van Nederland.

Als lid bent u welkom tijdens de exclusieve netwerkevenementen en congressen CFO Day en Finance Transformation. Topevenementen vol inspiratie, interactie, know-how, hoog niveau aan hospitality en netwerken met collega CFO’s en Finance Directors. Dit is netwerken op topniveau. 


Gerelateerde artikelen