EBA onderzoekt impact IFRS 9 op banken

De European Banking Authority (EBA) is gestart met een 'impact assessment' van IFRS 9 (Financial Instruments) op banken. Zo'n 50 instellingen in de Europese Unie doen mee aan het onderzoek.

De evaluatie is gericht op het inschatten van de impact van IFRS 9 op het wettelijk eigen vermogen van de financiële instellingen. Daarnaast moet het de EBA ondersteunen bij de beoordeling van de interactie tussen IFRS 9 en andere prudentiële vereisten.

De EBA laat weten dat dit een eerste evaluatieronde van de impact van IFRS 9 bij banken is. In de toekomst zal de exercitie herhaald worden, vooral tegen de tijd dat de implementatiedatum van IFRS 9 nadert. EBA: ‘The EBA acknowledges that institutions are in the process of developing the necessary processes, models and capabilities for the implementation of IFRS 9 and that the quality of the information provided in this exercise is to be improved in the future. In this context, the exercise will be repeated over time, especially when closer to the implementation date of the IFRS 9.’ 

Gerelateerde artikelen