Dutch FinTech Awards: JACCOO maakt Multi-Bankieren in de Cloud makkelijk met Cloud4banking

Het zakelijke betalingsverkeer is complex. Zeker als bedrijven opereren in verschillende landen en zijn aangesloten bij meerdere banken. Hierdoor krijgen zij te maken met meerdere manieren van inloggen, verschillende bankoplossingen, et cetera. Een totaaloverzicht raakt dan al gauw zoek. JACCOO komt hiervoor met de oplossing: een platform dat alle wereldwijde inkomende en uitgaande betalingen 'multi-bank' verwerkt en presenteert in de cloud: de cloud4banking. Wat SWIFT voor en van banken is, is JACCOO voor bedrijven.

 
 
Met de gebruikersvriendelijke interface van JACCOO kunnen Cash Managers en Treasurers makkelijker en effectiever werken, aangezien zij te allen tijde inzicht hebben in alle inkomende en uitgaande betalingen. Volgens JACCOO is Cloud4banking een global cash-managementoplossing voor iedere bank en haar zakelijke klanten. Een gesprek met JACCOO's Robert van Dongen.
 
Welk probleem lost jullie product op?
“Onder bedrijven bestaat al enige tijd de behoefte om met één oplossing zakelijk te kunnen bankieren met alle banken waar zij hun rekeningen hebben lopen. Zeker wanneer het een bedrijf betreft, dat opereert in meerdere landen en meerdere bankaccounts heeft in verschillende landen. 
 
Deze bedrijven hebben behoefte aan een platform die alle inkomende en uitgaande transacties van banken verzamelt en/of doorzet naar banken. JACCOO is dit tussenstation: een geoliede oplossing die op veilige en overzichtelijke wijze de transacties van bedrijven verwerkt en in de juiste gewenste formaten naar de banken doorzet. Daarnaast geldt voor zowel bedrijven als voor banken dat er niet extra geïnvesteerd hoeft te worden in soft- en hardware, aangezien ons platform werkt in de cloud. Ook banken profiteren dus van JACCOO.”
 
Hoe maken jullie dit concept tot een succes?
“JACCOO ontzorgt zowel bedrijven als banken. Zeker met het oog op de komst van Payment Service Directive (PSD2) van de EU. Hierin liggen de nieuwe EU-regels vast waarin bepaald wordt dat betalingsverkeer niet alleen iets is van de banken. Daarnaast draagt JACCOO bij aan de oplossing van een wezenlijk probleem waar veel ondernemers mee te maken hebben. We bieden ondernemers zicht op het 'dode geld' in de organisatie: geld dat wel aanwezig is, maar waar ondernemers geen zicht op hebben. 
 
 
Kredietverlening van banken aan bedrijven verloopt op dit moment erg stroef. Volgens ons ligt de basis voor een oplossing hiervoor niet in het zoeken naar alternatieve vormen van financiering, maar in het inzichtelijk krijgen van welk geld er daadwerkelijk in de organisatie aanwezig is. Hierdoor kan blijken dat de financieringsbehoefte van bedrijven minder groot is dan gedacht. Dit maakt ons platform oplossingsgericht wat bijdraagt aan het succes van JACCOO. Daarnaast proberen we met directe acquisitie op de markt en aansluiting bij zoveel mogelijk partnerships dit succes te bevorderen. Tot slot is er op dit moment amper concurrentie in de markt. Wanneer dit opkomt, hebben wij met onze al opgedane ervaring een voorsprong.”
 
Hoe ziet jullie verdienmodel eruit?
“Ondernemers betalen per transactie een fee. De hoogte van de fee hangt af van het aantal transacties en wat banken betalen. Bedrijven betalen pas een fee als het wordt gebruikt per transactie.”
 
Waarom gaan jullie winnen?
“We hebben de overtuiging trendsetter te zijn, aangezien we de status van 'concept' al zijn ontgroeid. JACCOO is namelijk een bewezen platform dat al in gebruik is bij meerdere grote multinationals voor wie we het wereldwijde betalingsverkeer regelen. JACCOO werkt daarnaast eenvoudig. Het platform hoeft voor nieuwe klanten slechts geconfigureerd te worden en is binnen een paar dagen operationeel.”
 
 

Gerelateerde artikelen