Duitse industrie beter dan gedacht

Fabrieksorders stijgen harder, ondanks de negatieve vooruitzichten en pessimisme.

Fabrieksorders in Duitsland toonden in de maand juni een opmerkelijk herstel. Op maandbasis namen de bestellingen met 2,5 procent toe, waar economen op een toename van 0,5 procent hadden gerekend. Dat maakte het Duitse federale statistiekbureau bekend.

Op jaarbasis was nog wel sprake van een daling van de fabrieksorders met 3,6 procent. Dit cijfer viel evenwel lager uit dat de 5,2 procent die economen in doorsnee hadden voorzien. Vooral de vraag naar goederen van buiten de eurozone zorgde voor een opleving. Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie.

De nieuw cijfers staan dan ook haaks op de gevoelens. Het vertrouwen van de Duitse industriële producenten daalde vorige maand sterk. Ook het vertrouwen van Duitse beleggers zakte naar het diepste punt sinds 2009. Verder wees de Duitse centrale bank er eerder op dat het land mogelijk een recessie staat te wachten.

.ad-style * { font-size: 18px; line-height: 30px; color: #555; }

Groei van financieel vakman naar strategisch partner

Wil jij als financieel vakman doorgroeien naar strategisch partner? Volg de vijfdaagse Masterclass De Nieuwe CFO; Strategisch Financieel Management. Ontvang inzicht in strategisch financieel management en ontdek wat er op de agenda staat van de nieuwe CFO.

Bekijk het programma en data


(bron: ANP)

Gerelateerde artikelen