Duits Zencap investeert stevig in Nederlands mkb

Financiering: Vergroot je kapitaalmarktgeschiktheid met ratings
De Duitse online marktplaats Zencap en vermogensbeheerder Victory Park Capital gaan samenwerken om de financiering aan het mkb in Europa te faciliteren. Victory Park Capital gaat tot 230 miljoen euro investeren in leningen die verstrekt worden via Zencap. De leningen zijn bedoeld voor mkb'ers in Nederland, Duitsland en Spanje. Nederlandse MKB'ers kunnen leningen tussen de 10.000 tot 250.000 euro bij het Duitse internetbedrijf afsluiten

Als onderdeel van de samenwerking wordt Victory Park Capital de grootste institutionele investeerder op Zencap. Het Amerikaanse Victory Park Capital zegt een kredietfaciliteit van een “toonaangevende internationale bank” te hebben gehad om leningen tegen gunstige rentetarieven te kunnen verstrekken. 
“We zijn onder de indruk van het vermogen van het team van Zencap om een ambitieuze strategie ten uitvoer te brengen. De resultaten in de drie landen waarin ze opereren, geven ons het vertrouwen dat dit platform voorziet in een groeiende marktbehoefte”, aldus Gordon Watson, directeur van Victory Park Capital. Volgens Matthias Knecht, mede-oprichter van Zencap, zal deze “baanbrekende transactie” de groei van het internetbedrijf versnellen. Het in Berlijn gezetelde Zencap wordt ondersteund door Rocket Internet van de gebroeders Samwer. Rocket Internet is het moederbedrijf achter Zalando en heeft belangen in diverse start-ups, waaronder HelloFresh dat maaltijdboxen bezorgd. Naar verluidt zou HelloFresh zich opmaken voor een beursgang. Het bedrijf zou circa 1 miljard euro waard zijn. 

Gerelateerde artikelen