Duits bedrijf neemt Princess over

Het Duitse WMF neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in het Nederlandse bedrijf voor huishoudelijke apparaten Princess Holding. WMF heeft tevens het recht bedongen om begin 2012 de overige aandelen te kopen. Princess Holding heeft dit donderdag bekendgemaakt.

Princess is in 1994 opgericht door de Bredase ondernemer Aad Ouborg. Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgegroeid tot grootste aanbieder ter wereld van chromen klein huishoudelijke producten. Het bedrijf is bekend van artikelen als koffiezetmachines, gourmetapparaten, stofzuigers, strijkijzers en tosti-apparaten. Het bedrijf verkoopt de apparatuur in meer dan 75 landen. Princess behaalde in 2008 een omzet van 63 miljoen euro.

WMF heeft een sterke positie in luxebestek, snijgereedschap, tafelgerei, pannen en koffiezetapparaten. De onderneming verwacht met de overname van Princess sterk te kunnen uitbreiden.

Vooral de activiteiten van het Bredase bedrijf in China en Hongkong zijn interessant voor WMF. De Duitse onderneming verwacht door het netwerk van Princess op het gebied van productontwikkeling, inkoop en distributie enorme synergievoordelen te behalen.

Topman Ouborg zal na de overname aan Princess als topman verbonden blijven. De Ouborg Group zal de andere activiteiten op het gebied van entertainment, sport en hotels behouden.

Gerelateerde artikelen