DSM verkoopt dochters Agro en Melamine voor 310 miljoen euro

Chemie- en verfconcern DSM verkoopt zijn dochters Agro en Melamine voor 310 miljoen euroaan aan het Egyptische industriële concern Orascom Construction Industries. Agro (producent van kunstmest en industriële chemicaliën) en Melamine (producent van kunstharsen) passen niet langer in de strategie van DSM.

De overnamesom is exclusief liquide middelen en vrij van schuld. De verkoop zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2010 worden afgerond, afhankelijk van de voortgang van de goedkeurings- en meldingsprocedures bij toezichthoudende en andere instanties, aldus DSM.

 

In 2007 gaf DSM bij de presentatie van de strategische heroriëntatie Vision 2010 reeds aan van de twee onderdelen af te willen. Het concern uit Heerlen maakte toen de ambitie bekend zich meer te richten op Life Sciences en Materials Sciences.

 

DSM Agro behaalde in 2009 een netto-omzet van 338 miljoen euro en DSM Melamine realiseerde een netto-omzet van 151 miljoen euro. Beide onderdelen waren verlieslijdend in 2009. DSM lijdt een boekverlies van euro 15 tot 20 miljoen euro op de verkoop. Er werken 797 mensen. Volgens DSM leidt de verkoop niet tot gedwongen ontslagen.

 

Gerelateerde artikelen