DPA zet met overname van Flex belangrijke stap in IT-branche

fallback
Het aan Euronext Amsterdam genoteerde DPA Holding NV (DPA) en FGN Beheer BV (Flex) hebben een intentieverklaring ondertekend voor de overname van Flex door DPA. Na de overname zullen de bedrijven hun diensten gezamenlijk voortzetten onder de naam DPA Flex Group.

Door de overname verbreedt DPA haar dienstenaanbod, dat tot heden hoofdzakelijk beperkt is tot detachering binnen het financiële- en supply chain vakgebied. Flex levert, naast een beperkt aantal financiële interim-professionals, met name detacheringdiensten binnen de vakgebieden ICT, HRM, juridische dienstverlening, (project-)management en strategie. Het huidige kantoor van DPA in Amsterdam zal als hoofdkantoor dienen. Het kantoor van Flex in Rotterdam fungeert als tweede kantoor.

Peter Smit, CEO van DPA verwacht in februari het overnameproces te hebben afgerond. “Alles verloopt tot op heden voorspoedig. De due diligence hebben we net achter de rug. Momenteel zijn we bezig met het schrijven van de prospectus voor de aandeelhouders. De financiering van de overname vindt namelijk plaats door middel van een aandelenemissie die naar verwachting eind februari zal plaatsvinden.”

Falanx
De acquisitie van Flex is de tweede in een relatief korte periode. Dit najaar werd Falanx Finance BV overgenomen. Smit: “Door die overname zijn we marktleider in de financiële branche. Als vervolgstap ligt het dus voor de hand om ook eens buiten de grenzen van deze sector te kijken. Flex houdt zich voor tachtig procent bezig met IT. Voor ons is dat een interessante speler, omdat IT en Finance veel raakvlakken hebben. ”

Ook qua cultuur zijn er volgens Smit veel overeenkomsten. “We zijn allebei commercieel gedreven; kwaliteit staat voorop, groot worden is geen doel op zich”. Deze acquisitie dient volgens Smit dan ook een duidelijk strategisch doel. “In deze branche speelt schaalgrootte een steeds grotere rol. De grote organisaties vertegenwoordigen het grootste deel van de detacheringmarkt. Zij professionaliseren de inkoop van detacheringdiensten door het afsluiten van mantelovereenkomsten. Dit vraagt van ons uitgebreidere en professionelere dienstverlening.

Multidisciplinair
Smit tenslotte: “De fusie met Flex betekent een unieke mogelijkheid voor DPA om een forste stap vooruit te zetten in de ontwikkeling naar een multidisciplinaire detacheerder met voldoende kritische omvang. We merken dat de markt aantrekt en verwachten dat deze ontwikkeling in 2006 zal doorzetten.”

Gerelateerde artikelen