Download nu programmabrochure Credit Expo 2012

Aanstaande woensdag vindt de 8e editie van Credit Expo plaats. Alles wat de markt voor creditmanagement te bieden heeft en alles wat er aan actualiteiten speelt kunt u op woensdag 14 november 2012 zien en meemaken in het Nieuwegein Business Center. Finance en credit professionals kunnen zich gratis aanmelden.

Registreer u hier voor de 8e Credit Expo op woensdag 14 november 2012.

Credit Expo 2012
De aanhoudende schuldencrisis in Europa werpt een schaduw op het economisch herstel van Nederland. Vorig jaar werd dit wederom duidelijk toen de economie voor de tweede keer in drie jaar in een recessie terecht kwam. De Nederlandse economie klimt maar uiterst langzaam uit het dal. Van structureel herstel is voorlopig geen sprake.

Hoewel Nederland er internationaal gezien nog goed voor staat, loopt de werkloosheid al geruime tijd gestaag op. In augustus was 6,5 procent van de beroepsbevolking werkloos. Dit is het hoogste niveau sinds 1996. Daarnaast stevenen we dit jaar af op een nieuw record voor wat betreft het aantal faillissementen.

De bovenstaande ontwikkelingen hebben direct impact op het werkveld van de credit manager. Inmiddels ondervinden bedrijven in alle branches dat het stukken moeilijker is geworden om rekeningen betaald te krijgen. Recent onderzoek van GGN wijst uit dat 38 procent van de bedrijven in de afgelopen twaalf maanden te maken heeft gehad met verslechterd betaalgedrag van klanten.

Naast veranderende marktomstandigheden als gevolg van de economische crisis zijn er andere ontwikkelingen die impact hebben op het werkveld van de credit manager. Denk bijvoorbeeld aan de wet incassokosten (WIK) die op 1 juli 2012 is ingevoerd. De eerste praktijkervaringen met de WIK worden op Credit Expo gepresenteerd bezien vanuit zowel de kant van de schuldenaar als die van de schuldeiser.

Verder wordt op Credit Expo aandacht besteedt aan de invoering van SEPA per 1 januari 2014. Gaston Aussems, van het Nationaal Forum SEPA migratie, een onderdeel van De Nederlandse Bank, legt uit wat u als creditmanager moet doen om klaar voor SEPA te zijn. Op de beursvloer treft u ruim 45 credit management bedrijven die laatste trends en ontwikkelingen tonen in de markt voor credit management. De 8e Credit Expo wordt geopend door Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB Nederland. U bent van harte welkom.
__________________________________________________________________________________
Zet uw afdeling Credit Management in 1 dag strategisch op de kaart
Tijdens het seminar Credit Manager in één dag geeft Credit Management expert Raimond Honig inzicht in de strategie van befaamde managementdenkers. Ontdek in één dag hoe u als Credit Manager sneller en effectiever kunt anticiperen op de uitdagingen waar uw organisatie voor staat. Meer informatie en aanmelden
__________________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen