Dit zijn de meest begeerde banen in het MKB

De gevorderde assistent-accountant staat op plek 4 in de top 20 van de moeilijkst in te vullen banen bij MKB-bedrijven.

MKB-Nederland en vacaturesite Indeed slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij het aantrekken van werknemers. De komende tijd gaan de organisaties gezamenlijk ondernemers inzichten geven hoe ze het beste de juiste mensen kunnen vinden. Uit analyse van Indeed blijkt dat de vacature voor beveiligingsmonteur het moeilijkste in te vullen is voor MKB-bedrijven, gevolgd door met name banen in de bouw en IT.

Lees ook: 5 tips: zo haal je goede financials in je organisatie.

Het vinden van geschikt personeel blijkt een van de grootste uitdagingen voor ondernemers. De krapte wordt steeds nijpender, zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. “Een kwart van de ondernemers heeft daardoor al productieproblemen. Het belemmert ondernemers niet alleen in de groei van hun bedrijf, het leidt er zelfs toe dat ze nee moeten verkopen aan hun klanten. En dat is het laatste dat je als ondernemer wil.” 

Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux, onderschrijft dit: “Het is moeilijker om geschikte werknemers te vinden en ook voor het MKB zien we dat vacatures relatief langer open blijven staan. In de top 20 moeilijk in te vullen vacatures staan opvallend veel banen in de bouw- en IT-sector. Maar ook een monteur zonnepanelen is moeilijk te vinden, een vakgebied waar we de komende jaren aanhoudende groei van vacatures verwachten.”

CFO’s moeten de basics van de beïnvloeders van goed werkgeverschap en het waardepotentieel van human capital kennen, stelt ICS CFO Corinne Weeda. Ontdek in de masterclass ‘Duurzame waarde creëren met human capital’ tijdens CFO Day 2024 op 30 mei hoe Corinne de employee experience bij ICS heeft verbeterd.