Discounter Op=Op neemt Blokker-filialen over

Ruim dertig Blokker-winkels komen in handen van Op=Op Voordeelshop. De discounter in drogisterijproducten wil de eerste filialen begin oktober openen.

De deal past in het voornemen van Blokker om af te slanken. Blokker kondigde in mei aan al zijn winkelketens te willen verkopen. Daarnaast wil het retailconcern 100 van de 533 Blokker-winkels verkopen of sluiten. Op=Op Voordeelshop neemt 31 Blokker-filialen over, zo werd vrijdag bekend. Met de totale reorganisatie zouden zo'n 1.900 banen verdwijnen.

Blokker wist dochteronderneming Leen Bakker al te verkopen aan investeerder Gilde Equity Management. Advocatenkantoor Simmons & Simmons loodste Gilde naar het meerderheidsbelang in de meubelketen. KPMG (transaction support) en Citigate First Financial (pr/communicatie) adviseerden verkoper Blokker.

Het afstoten van de winkels betekent niet dat Blokker uiteindelijk helemaal uit het straatbeeld verdwijnt. De omnichannel-strategie van het retailconcern is volgens financieel directeur Jeroen Visser belangrijk. “De kracht van ons bedrijf zit niet alleen in e-commerce, maar ook in winkels en kiosken in de winkel waar mensen kunnen kopen als een product niet in de winkel ligt. Dat is een andere klantbenadering”, zei Visser afgelopen najaar in CFO Magazine

Lees ook:
Blokker bereidt Big Bazar voor op verkoop
Blokker verkoopt Leen Bakker aan Gilde
Blokker zoekt kopers voor Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker

 

Gerelateerde artikelen