Dienstensector verschuift verder naar online.

Online zorgbedrijf Pharmeon borgt groei met investering van KPN.

KPN Ventures, de investeringstak van telecombedrijf KPN, steekt groeikapitaal in online zorgbedrijf Pharmeon. Met de investering willen de partijen beter kunnen inspelen in de verwachte groei van digitale zorg. Bouwend aan een breder aanbod voor de eigen infrastructuur, gaat KPN Health, de zorgdivisie van het telecombedrijf, ook nauwer samenwerken met Pharmeon.

Pharmeon is voornamelijk bekend van Uw Zorg Online, een app waarmee mensen een afspraak kunnen maken, herhaalrecepten kunnen bestellen of medische vragen kunnen stellen. Op dit moment bieden ruim 1.000 van de ongeveer 9.000 huisartsen in Nederland diensten aan via het platform, waar ook apotheken en regio's bij zijn aangesloten.

De trend naar het aanbieden van online diensten die extra waarde toevoegen zet hiermee door. Eerder dit jaar kwam bijvoorbeeld Independer met een online hypotheekadviseur, die inmiddels al de eerste hypotheken afgesloten, sneller en met een hogere beoordeling dan gemiddeld. Pharmeon en Independer tonen dat HR en Finance online allebei waarde kunnen toevoegen.

(bron: ANP)

 

Gerelateerde artikelen