Derde coronaronde om banken in de lucht te houden?

Warren Buffett verkoopt belang in grote banken en olie, zoals hij eerder met luchtvaartmaatschappijen deed.

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, heeft al zijn aandelen in financieel fonds Goldman Sachs verkocht. Ook belangen in banken als Wells Fargo en JPMorgan zijn flink teruggebracht, zo bleek uit documenten over het tweede kwartaal die vrijdag nabeurs zijn gepubliceerd. Het belang in JPMorgan werd nu met 62 procent teruggebracht. Zijn aandeel in Wells Fargo werd met ruim een kwart verlaagd.

Berkshire verkocht verder ook al zijn aandelen in olieproducent Occidental Petroleum. Eerder dit jaar deed het al zijn aandelen in vier grote luchtvaartmaatschappijen van de hand. Is de bankenactie van Buffet weer een teken aan de wand?

Tegenover de recente verkoop van de bankaandelen, stond de aankoop van aandelen van goudproducent Barrick Gold. Aan het einde van het tweede kwartaal had Buffett een belang in het bedrijf van 564 miljoen dollar. De investering in goud is enigszins opvallend, omdat Buffett een aantal jaren terug nog riep dat er betere investeringen voorhanden zijn.

(bron: ANP; foto Bernard Hermant, Unsplash)

Gerelateerde artikelen