Delta Lloyd investeert 10 miljoen in financieringsfonds C-Fund

Delta Lloyd investeert 10 miljoen euro in C-Fund, een captive financieringsfonds van het bedrijf PCI Nederland, een leverancier van kantoor- en documentoplossingen.

Het bijzondere aan het C-Fund is dat de contracten van PCI met haar klanten als onderpand dienen voor de te verstrekken financiering. Waar traditioneel machines als onderpand dienden voor het verstrekken van een financiering, wordt tegenwoordig het contract ingezet als asset.
 
Arnold Gast, Head of Credit bij Delta Lloyd: “We investeren bewust in dit fonds, omdat deze financieringsvorm goed past in onze beleggingsstrategie en beter aansluit bij de hedendaagse marktbehoefte. Tegenwoordig gaan de technologische ontwikkelingen dermate snel waardoor de restwaarde bijna nihil is. Hierdoor krijgen ondernemers machines moeilijker gefinancierd. Door het contract centraal te stellen, kunnen we voldoende zekerheden stellen en de ondernemers beter voorzien in hun financieringsbehoefte.”
 
Naast de 10 miljoen euro van Delta Lloyd, haalde C-fund vorig jaar ook 30 miljoen euro op bij NIBC, waarmee de overname van office supplier Dantuma door PCI Nederland mogelijk werd gemaakt. 
 
Grote vraag in MKB
Van de eerste 30 miljoen euro die in het fonds is geïnvesteerd, zijn contracten gefinancierd van al ruim 2.200 bedrijven, voornamelijk afkomstig uit het MKB. Het hoge aantal illustreert het succes van deze nieuwe financieringsvorm. Samen met NIBC is deze financieringsstructuur ontwikkeld. Het is onze verwachting dat deze innovatieve financieringsvorm sterk gaat groeien en een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de investeringen in én door het Nederlandse MKB.”, zegt Gast
 
Overname Dantuma 
PCI Nederland vond eerder een financier van C-Fund in NIBC Bank. Sindsdien werd 30 miljoen euro opgehaald, waarmee kredietlijnen beschikbaar werden gesteld voor vijfduizend contracten. Hierbij heeft De PCI Nederland ook de lopende contracten van Dantuma overgenomen. “Wij zijn erg enthousiast over deze financieringsvorm omdat het onze klanten helpt met het realiseren van groei. Het gegeven dat ook Delta Lloyd in dit fonds investeert, onderstreept voor ons dat de financieringsconstructie werkt”, zegt Jeroen Conijn, Director Structuring van NIBC. Het succes heeft er ook toe geleid dat fondsbeheerder NL-Fund inmiddels druk doende is om dezelfde structuur in te zetten voor andere vendoren in de ICT-markt.

Gerelateerde artikelen