Deloitte ’s Willy Biewinga kondigt terugtreden aan

fallback
Bestuursvoorzitter Willy Biewinga van accountants-adviesorganisatie Deloitte heeft donderdag jongstleden tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bekend gemaakt per 1 juni aanstaande terug te zullen treden als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Biewinga: “De keuze mijn terugtreden nu bekend te maken komt primair voort uit het feit dat wij aan de vooravond staan van de implementatie van ons nieuwe strategisch plan 2005-2008. Dit is voor mij hét passende moment om duidelijkheid te scheppen over mijn toekomst.” De Raad van Commissarissen van Deloitte heeft het proces van opvolging ter hand genomen.

De bestuursvoorzitter van Deloitte zal zich na 31 mei volledig gaan concentreren op zijn internationale functie als lid van het Global Executive van Deloitte Touche Tohmatsu. Ook zal Willy Biewinga zijn werkzaamheden voor de ontwikkeling van de landenfirms in China en Rusland verder uitbreiden.

Willy Biewinga trad in 1978 bij Deloitte in dienst als openbaar accountant. Sinds 1994 is hij lid van het Bestuur van Deloitte in Nederland. Op 1 januari 2001 werd hij benoemd tot voorzitter van het Bestuur. Willy Biewinga is lid van de Executive Group van Deloitte Touche Tohmatsu; het bestuur van de wereldwijde Deloitte organisatie.