Delft Instruments kreeg de vrijheid om verder te groeien. Commentaar Alexander van Wassenaer op delisting.

fallback
AlpInvest zegt bij monde van partner buy-outs Alexander van Wassenaer kleine en middelgrote beursgenoteerde ondernemingen te volgen. "Bij Delft Instruments vielen ons een paar dingen op. Allereerst: dit management heeft een bijzonder goede trackrecord, na de komst van De Groot en Dekker is de winst sterk gegroeid. Ten tweede: ondanks de sterk verbeterde performance is de ondernemingswaarde nauwelijks gestegen. Drie: in hun niches behoren ze wereldwijd tot de top-drie. Het is derhalve een zeer sterke onderneming in wat kleinere markten."

Van Wassenaer constateerde eveneens een groot gebrek aan liquiditeit in het aandeel en besloot zijn oor te luisteren te leggen bij het management. “We wilden weten of de onderneming het verkennen van een mogelijke delisting zou ondersteunen.” AlpInvest kwam ook in contact met een groep van zes zittende aandeelhouders die bij een redelijk bod wel uit het bedrijf wilden stappen. Een goede prijsbepaling was derhalve cruciaal. Anders zou AlpInvest niet de benodigde 95 procent in handen krijgen.

Met 17,50 euro per aandeel ging uiteindelijk zowel de Raad van Commissarissen als de groep aandeelhouders akkoord. Zij gaven hun irrevocable commitment en zeiden toe dat ze het bod zouden steunen. Het bod viel goed bij beleggers. Een ongekend hoog aanbod van aandelen volgde, waarna de overname een feit was. Met AlpInvest aan boord heeft Delft Instrument weer funding voor acquisities. “Alhoewel ik verwacht dat ze eerst hun aandacht zullen richten op de integratie van de acquisities die ze nu hebben gedaan. Daarna is er alle tijd om verder te groeien.”

Gerelateerde artikelen