Dealmakers verzamelen bij tweede M&A Café

Het tweede M&A Café dat op 28 april werd gehouden was een groot succes. Zo'n 100 dames- en heren dealmakers togen naar het Amsterdamse kantoor van Houthoff Buruma om te netwerken.

Voorafgaand was er een boeiende discussie tussen een twaalftal Corporate Finance adviseurs. Voor de tweede keer werd op de Zuidas door Alex van Groningen, gesteund door partner ABN AMRO en de gastheer Houthoff Buruma, het M&A Café georganiseerd. Het M&A Café is een initiatief exclusief voor leden van de F&O Community. Professionals in M&A, Corporate Finance en Private Equity togen naar de Zuidas om te borrelen, netwerken en om te horen met welke overname de collega’s druk doende zijn.


Corporate Finance Specialisten van (met de klok mee) Houthoff Buruma, RBS, Deloitte, NIBC, BNP Paribas, MBCF, Holland CF, ABN AMRO, KPMG, Ernst & Young, Nielen Schuman en Phidelphi.

Voorafgaand aan het M&A Café, dat werd gehouden op de 23e verdieping van Houthoff Buruma, vond er een discussie plaats tussen 12 Corporate Finance adviseurs. De beperking van de renteaftrek voor bedrijven met hoge schuldenlast, zoals staatssecretaris Weekers onlangs voorstelde, bleek op veel sympathie te kunnen rekenen. Daarnaast kwamen thema’s als het herstel van de markt (nog voorzichtig), de opkomst van China (licht overdreven) en de toekomst van Corporate Finance advies (sterk strategische rol) aan bod.

Ipad2
De Corporate Finance Adviseurs voegden zich na de discussie bij de rest van de F&O Community die voor de tweede keer sinds de lancering van de community bij elkaar kwam. Visitekaartjes werden veelvuldig uitgewisseld en onder het genot van een drankje en een hapje werden dealervaringen uitgewisseld. Toen zich tegen de 100 mensen hadden verzameld was het tijd voor de verloting van de Ipad onder de aanwezige leden. Twee lootjes werden getrokken uit de namen van aangemelde leden – Pieter Jan Detmers Blom en Rhamsey Croes (Simmons & Simmons) maar die bleken niet daadwerkelijk aanwezig te zijn. Leedvermaak en enig mededogen in de zaal. Uiteindelijk werd Christian van Megchelen, advocaat bij Stibbe de zichtbaar blije winnaar.  “Ik heb nog nooit een loterij gewonnen”…

Een zichtbaar blije Christian van Megchelen (Stibbe) die de Ipad2 in ontvangst neemt van Michiel Rohlof

Vijf keer per jaar
De volgende editie van het M&A Café is op 25 mei ten kantore van KPMG. Michiel Rohlof, F&O Community: “We organiseren vijf M&A Cafés per jaar, allemaal op de Zuidas zodat het voor veel professionals uit onze doelgroep op loopafstand is. Het wereldje rondom M&A is in Nederland relatief klein. Er heerst ook al snel een ons-kent-ons sfeer, hetgeen ik hier ook al merk. Voor M&A experts is het een uitgelezen mogelijkheid om daar deel van uit te maken en ik zie hier veel enthousiasme.”

Word ook lid van de F&O Community. Meld je hier aan.

Een korte foto-impressie van het tweede M&A Café:


Over de F&O Community

Alex van Groningen BV brengt onder het label “F&O” de community van professionals in M&A, Corporate Finance & Private Equity in Nederland bij elkaar. In 2011 worden elf evenementen georganiseerd: vier besloten Executive Roundtables, een Private Equity Summit en vijf M&A Cafés. In 2011 komt Tijdschrift F&O acht keer uit en vindt voor de 12e keer de M&A Awards plaats.

M&A Executive Roundtables
Boeiende, inspirerende en besloten sessies voor telkens zo’n 5 tot 15 senior professionals. Tussen drie en vijf uur ’s middags worden trends en ontwikkelingen onder voorzitterschap van Michiel Rohlof (hoofdredacteur F&O) uitgediept. Na afloop mengen de deelnemers zich tussen de bezoekers van het M&A Café. In Tijdschrift F&O volgt een verslag met een foto’s.

“M&A Cafés”
Vijf keer per jaar borrelen zo’n 50 tot 100 professionals (veelal) ten kantore van een van de partners van F&O. Het M&A Café is toegankelijk voor de leden van de F&O Community en relaties van partners. Op 30 maart (kantoor ABN AMRO), 28 april (kantoor Houthoff Buruma), 25 mei (na het Private Equity Summit bij KPMG), 29 september (De Brauw) en 27 oktober (ABN AMRO).

Private Equity Summit 2011 op 25 mei
Speciaal voor de leden van de F&O Community en relaties van partners. De belangrijkste thought leaders uit corporate finance, tax, advocatuur en banking delen hun visie. Aansluitend vindt wederom “het M&A Café” plaats.

Acht keer Tijdschrift Fusie & Overname
F&O is het tijdschrift voor professionals in M&A, Corporate Finance en Private Equity. In het blad staan onder meer diepteartikelen, dealachtergronden en actualiteitenrubrieken voor en door professionals; een vakpublicatie met unieke M&A-content. Thema’s in 2011 zijn onder meer Private Equity, M&A Directors, Corporate Finance, Transaction Support, Acquisition Finance en M&A Lawyers.

12e M&A Awards, 15 december 2011 Krasnapolsky
Met bijna 500 professionals in 2010 en een goed gevulde pijplijn voor 2011 belooft de komende editie van de M&A Awards een spetterende avond te worden waarbij grote M&A-successen worden gevierd. M&A Awards: professionals simply can’t afford to miss out.

Voor meer informatie: Michiel Rohlof, community manager en hoofdredacteur F&O (e-mail)

Word ook lid van de F&O Community. Meld je hier aan.

Gerelateerde artikelen