David Taylor, CEO OnGuard – ‘Credit Managers staan aan de vooravond van een datarevolutie’

Gigantische hoeveelheden data razendsnel analyseren is technisch geen uitdaging meer. Maar hoe vertaalt u deze data naar inzichten die u helpen weloverwogen beslissingen te nemen?
Door Rene van der Meer 
 
Door betere en snellere analyse van data is nog heel veel winst te boeken, aldus David Taylor, CEO van OnGuard, marktleider op het gebied van Credit Management Software. “Nu is het moment om hierin te investeren”.
“OnGuard werkt voortdurend aan innovaties. De laatste jaren hebben we ons gefocust op het verbeteren en toevoegen van functionaliteiten om het credit management proces van onze klanten tot in de kleinste details te stroomlijnen. We blijven werken aan innovaties die extra voordeel opleveren. Door de beschikbare data met betrekking tot credit management slim en strategisch in te zetten kunnen credit managers echt een grote stap voorwaarts zetten. De verkregen inzichten helpen om weloverwogen beslissingen te nemen en risico te beperken. Mede dankzij de nieuwste technische ontwikkelingen is dit het moment om hierin te investeren.”
Van data naar informatie
“Tijdens het gebruik van OnGuard software wordt er automatisch uiteenlopende data opgeslagen die zeer waardevol kan zijn. Analyses van deze data kan aantonen dat bepaalde activiteiten weinig of geen toegevoegde waarde leveren. Er kunnen bijvoorbeeld klanten of klantgroepen zijn die nooit reageren op een schriftelijke betalingsherinnering, maar wel altijd elke derde donderdag van de maand de rekening betalen. Het ligt dan voor de hand om je proces daarop aan te passen en pas acties in gang te zetten wanneer het patroon wordt doorbroken.”
Innovatieve dashboards
“Innovatieve OnGuard Dashboards tonen de status van uiteenlopende activiteiten en meetpunten met betrekking tot Credit Management. Van de voortgang van werkzaamheden en betaalgedrag op klantniveau tot en met inzicht in lopende disputen. Dit laatste is extreem belangrijk. Door klachten grondig te analyseren kunnen de zwakke schakels in de keten worden opgespoord en opgelost.”
Efficiëntieverbetering
“Inzicht in inkomende cashflow is van levensbelang voor elke organisatie en kan het verschil maken om de concurrentie een paar stappen voor te blijven. Het is dus noodzaak om je order-to-cash proces voortdurend te blijven professionaliseren. Door meer efficiëntie houd je bovendien handen vrij voor andere belangrijke zaken. Ter illustratie: onlangs meldde één van onze klanten dat zij nu hetzelfde werk doen met minder dan de helft van het oorspronkelijke aantal debiteurenbeheerders. De performance van het team bleef gelijk maar de besparing is enorm. Hoe kan dit? Omdat acties die geen toegevoegde waarde opleveren niet worden gemist.”
Focus en betrokkenheid
“Het snel kunnen vertalen van grote hoeveelheden data naar bruikbare managementinformatie is ook buiten de Credit Management wereld van grote toegevoegde waarde. Toch richten wij ons uitsluitend op Credit Management. Wij zijn met veel trots de enige internationale onafhankelijke leverancier van kwalitatief hoogwaardige software op dit gebied. Dat is wat we doen en dat is waar we goed in zijn. We voelen ons goed thuis in deze branche en we zijn inmiddels een zeer gewaardeerde partner voor gerenommeerde klanten in verschillende landen wereldwijd.”
http://www.creditexpo.nl/event/registreren/
__________________________________________________________________________
Credit Expo biedt een compleet overzicht van de markt voor Credit Management en daaraan gerelateerde producten en diensten. U krijgt inzicht in alle mogelijke oplossingen om kredietrisico’s te minimaliseren en uw inkomende cashflow te versnellen zonder klantrelaties onnodig onder druk te zetten. Meld u direct aan
__________________________________________________________________________
“Als we iets nieuws ontwikkelen, toetsen we dit altijd eerst bij onze bestaande klanten. Deze open en benaderbare cultuur kenmerkt OnGuard en dat vind ik heel belangrijk. De grote ERP-spelers bieden vaak ook software op het gebied van Credit Management. Zij missen echter de focus en de betrokkenheid waarmee wij ons in de markt onderscheiden. Wij weten precies wat er in de wereld van het Credit Management leeft. Dit jaar heeft een van onze product managers drie maanden achtereen onze klanten in binnen- en buitenland bezocht. Dit om met ze te praten over hun ervaringen, wensen en te vragen naar hun suggesties ter verbetering van onze systemen.”
Best practice
“Onlangs bezocht ik zelf een klant in Edinburgh. Hij liet mij met trots weten dat hij in het afgelopen jaar 40.000 Pond had bespaard op basis van data analyses die zijn bedrijf heeft kunnen maken op basis van onze software. Hieruit kwam onder meer naar voren dat bepaalde acties overbodig waren. Hij heeft deze inzichten gebruikt om aanpassingen door te voeren in zijn aanmaanstrategie en deze hebben vervolgens hun vruchten afgeworpen. Hij had deze exercitie niet kunnen doen zonder de data analyses op basis van onze software. Dat vond ik geweldig om te horen.”
OnGuard Dashboard
“OnGuard lanceert dit najaar het OnGuard Dashboard. Net als bij de huidige software is de grafische vormgeving zeer intuïtief. Alle relevante informatie is in een oogopslag te zien: op een P.C. maar ook net zo gemakkelijk op een smartphone of tablet. Zoals gezegd staan we aan de vooravond van een datarevolutie. Wij zijn er met onze klanten klaar voor.”
Wilt u meer weten over OnGuard Credit Management Software? Bezoek dan de 10e Credit Expo op donderdag 6 november 2014 in het Nieuwegein Business Center. U vindt OnGuard bij standnummer NB.14.  Credit Expo is gratis toegankelijk na online voorregistratie via de website. 
Gerelateerde artikelen