Datagedreven waarde creëren

Crow
Data-analyse en waardecreatie? Een webinar met Nart Wielaard, Arjan van Zon en Roel van den Berg van Crowe Foederer.

Nart Wielaard, oud-accountant en mede-auteur van het boek CFO in Pole Position, was deze week de host van ons webinar over data-analyse. Wat levert het nu eigenlijk op voor de controller? Daarover sprak hij met Arjan van Zon en Roel van den Berg van Crowe Foederer.

Arjan van Zon, information officer bij Crowe, komt eigenlijk uit de commerce en stapte daarna over naar de financiële wereld. Wat viel hem op bij die overstap? Van Zon: “Eigenlijk merkte ik dat we in de financiële wereld heel erg bezig waren om data intern te gebruiken. Voor interne aansturing, optimaal werken, kostenbesparing. Wat ik merkte bij Crowe – en dat is ook de reden dat ik er twee jaar geleden ben begonnen – is dat je data ook kan gebruiken om je klant te helpen. Dat vond ik een leuke uitdaging. Onze ambitie is: het maximale uit de data van je klant te halen. Zorgen dat de data beschikbaar komt, dat de kwaliteit goed is en dat je klanten de inzichten kunt bieden om beslissingen te nemen, van inkoop tot verkoop en van voorraden tot kostenbesparingen.”

Meer weten ‘data lineage’ en de ‘digitale wasstraat’ van Crowe Foederer?
Klik op onderstaande afbeelding of kijk hier naar de complete webinar en leer hoe Arjan van Zon en Roel van den Berg waarde toevoegen met data-analyse.

Crow

Lees hier een uitgebreid interview met Arjan en Roel.

Gerelateerde artikelen