Cryptobedrijf Bitvavo kan 84 miljoen niet terugbetalen

Nederlands bedrijf in de knel door faillissementen in de sector.

Het naderende faillissement van cryptofinancier Genesis raakt ook het Nederlandse platform voor cryptomunten Bitvavo. Dit bedrijf heeft nog miljoenen uitstaan bij Genesis’ moederbedrijf Digital Currency Group.

Cryptobedrijf Genesis is begonnen aan een faillissementsprocedure na aanhoudende betalingsproblemen in de nasleep van het omvallen van cryptoplatform FTX. Het bedrijf, dat zich bezighield met leningen in cryptomunten, probeert met de verkoop van bezittingen geld op te halen, staat in rechtbankdocumenten. De firma schortte alle opnames van tegoeden in november op, kort na de faillissementsprocedure van FTX.

Bitvavo meldde gisteren op zijn website dat de gesprekken met Digital Currency Group vorderen over het terugbetalen van 280 miljoen euro aan klanttegoeden. Die leenden klanten van Bitvavo uit aan het Amerikaanse cryptobedrijf in de hoop daar rendement op te behalen.

Onlangs verklaarde Bitvavo dat het al zeker was dat 70 procent zou terugkeren naar klanten van het Nederlandse bedrijf, maar de overige 30 procent (zo’n 84 miljoen euro) was nog onzeker.

“In de afgelopen dagen zijn deze gesprekken over dit restant verder gevorderd. Vanuit de vertrouwelijkheid van de onderhandelingen kunnen we over het concrete onderhandelingsresultaat pas verdere mededelingen doen als de onderhandelingen volledig afgerond zijn”, schrijft Bitvavo nu. Het bedrijf beloofde ook al garant te staan voor de miljoenen.

Gerelateerde artikelen